| Dimitris Peristeris / SOOC
Επικαιρότητα

Γάμοι ομοφύλων: Προς αποχή ο Πολάκης – ο Κασσελάκης τον έχει απειλήσει με «συνέπειες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε διαμηνύσει από τον περασμένο Ιανουάριο πως «εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της πρόοδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις»
Protagon Team

Από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε, με παρέμβασή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «θα υπάρξουν συνέπειες» για όποιον βουλευτή δεν ακολουθήσει την κομματική γραμμή και δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όλα τα βλέμματα στράφηκαν προς τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος εδώ και καιρό έχει διατυπώσει τις ενστάσεις του –και με εκείνο το αμίμητο επιχείρημα ότι στα Χανιά, όπου εκλέγεται, στα χωριά «από 300 μέτρα υψόμετρο» και πάνω «δεν μπορούν να πειστούν» οι πολίτες για το νομοσχέδιο.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προβληματίζονται για το νομοσχέδιο –ο προερχόμενος από τους Ανεξ. Ελληνες Βασίλης Κόκκαλης, η Νίνα Κασιμάτη, ο Μίλτος Ζαμπάρας και η Αθηνά Λινού– αλλά το θέμα είναι τι θα κάνει ο κ. Πολάκης στην ψηφοφορία της Πέμπτης.

Και ήδη από το πρωί ήρθαν τα πρώτα μαντάτα που προμηνύουν σύγκρουση μεταξύ του κ. Κασσελάκη και του κ. Πολάκη, μολονότι ο δεύτερος υπήρξε ο μέντορας και ο προστάτης του πρώτου στην πορεία προς την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με το documentonews.gr, o βουλευτής Χανίων θα απέχει της ψηφοφορίας.

Εφόσον αυτό συμβεί, επόμενο βήμα θα είναι να δούμε ποιες «συνέπειες» θα υπάρξουν για τον κ. Πολάκη.

Ο κ. Κασσελάκης μίλησε για συνέπειες, απαντώντας στο ερώτημα του πρώην βουλευτή Γιάννη Ραγκούση ο οποίος κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ την Τετάρτη είχε ρωτήσει τον πρόεδρο: «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία είτε καταψηφίσει».

O κ. Πολάκης, βουλευτής Χανίων, έχει οριστεί συντονιστής των Τομεαρχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος ως γνωστόν δεν είναι βουλευτής, είχε διαμηνύσει από τον περασμένο Ιανουάριο πως «εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρω τις ανάλογες αποφάσεις».