Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ σε ευτυχισμένες στιγμές στα γραφεία της Κουμουνδούρου μετά τη νίκη στις εσωκομματικές εκλογές. Από τότε πέρασαν 12μήνες και το κλίμα δεν είναι πια τόσο πανηγυρικό | Menelaos Myrillas / SOOC
Επικαιρότητα

Γαμήλιοι εορτασμοί: Ο Κασσελάκης ζητεί από τα ΜΜΕ να σεβαστούν τις προσωπικές και οικογενειακές στιγμές του

«Δεν επιθυμούμε οποιουδήποτε είδους δημοσιογραφική κάλυψη ενός γεγονότος που δεν αφορά την πολιτική δραστηριότητα του προέδρου, αλλά είναι αμιγώς προσωπικό και προγραμματίστηκε πριν από έντεκα μήνες», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να «εξηγήσει» την ατυχή συγκυρία των γαμήλιων εορτασμών εν μέσω εσωκομματικού αλληλοσπαραγμού
Protagon Team

Λίγες ώρες πριν από τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, θα συμμετάσχει εξ αποστάσεως (από τα Χανιά όπου βρίσκεται από τη Δευτέρα), η Κουμουνδούρου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, ζητώντας εν όψει των τετραήμερων εορτασμών στην Κρήτη για τον γάμο του κ. Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μακμπέθ (από την Τετάρτη 28 Αυγούστου, έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου), να σεβαστούν τις προσωπικές στιγμές του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σεβαστούν τις προσωπικές και οικογενειακές στιγμές του προέδρου του Κόμματος τις επόμενες μέρες στην Κρήτη.

»Δεν επιθυμούμε οποιουδήποτε είδους δημοσιογραφική κάλυψη ενός γεγονότος που δεν αφορά την πολιτική δραστηριότητα του προέδρου, αλλά είναι αμιγώς προσωπικό και προγραμματίστηκε πριν από έντεκα μήνες», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να «εξηγήσει» την ατυχή συγκυρία των γαμήλιων εορτασμών εν μέσω εσωκομματικού αλληλοσπαραγμού και απειλών μέχρι και για μομφή κατά του προέδρου του κόμματος (περισσότερα εδώ).

Οι αντιμαχόμενες πλευρές στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, έχουν «οπλίσει» και τα βλέμματα είναι στραμμένα αφενός –αλλά όχι και τόσο– στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (της πρώτης μετά από εκείνη την τρικυμιώδη με τη διαγραφή Πολάκη) και αφετέρου στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής από την οποία λέγεται ότι θα κριθούν πολλά.

Την ίδια ώρα, σε ένα ακόμη επεισόδιο των κομματικών καβγάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, η Αθηνά Λινού –που εσχάτως αποτελεί «αγαπημένο» στόχο για τον αψύ Σφακιανό Παύλο Πολάκη– του έστειλε εξώδικο, ζητώντας να αποσύρει τις «ψευδείς και συκοφαντικές ανακοινώσεις» –όπως χαρακτηριστικά αναφέρει– για την ίδια και το Ινστιτούτο Prolepsis (δείτε κάτω τη σχετική ανάρτηση της βουλευτού).

Συγκεκριμένα η κυρία Λινού καλεί τον Παύλο Πολάκη, εντός τριών εργάσιμων ημερών, «να ανακαλέσει και να απαλείψει από το Διαδίκτυο όλες τις ψευδείς, συκοφαντικές και ιδιοτελείς αναφορές του προς το άτομό της και την Prolepsis».

Διαφορετικά δηλώνει ότι θα προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και σε κάθε χώρα του εξωτερικού, στην οποία έγιναν γνωστές οι εν λόγω αναρτήσεις.

Η αντίδραση του κ. Πολάκη στο εξώδικο ήταν η αναμενόμενη, καθώς με το γνωστό, τραχύ ύφος του ξεκαθάρισε ότι δεν παίρνει λέξη πίσω από τις καταγγελίες που έχει κάνει για τις επιχορηγήσεις του Ινστιτούτου.

«Αυτός που πρέπει να απολογηθεί είστε εσείς και η εταιρεία σας, που συνάπτει προγραμματικές που κρύβουν απευθείας ανάθεση, που δίνετε 320.000 ευρώ σε θυγατρική εταιρεία κέτερινγκ με μηδενικούς τζίρους και που μπαίνει μετά σε εκκαθάριση, που πληρώνεστε χωρίς να ελεγχθεί το ένταλμα από τον επίτροπο, που δεν υπάρχουν πουθενά τα στοιχεία των σχολείων και των παιδιών που δώσατε το δεκατιανό κ.τ.λ.», απαντά στη «συντρόφισσα» Λινού ο κ. Πολάκης, για να επαναλάβει:

«Αν είχαμε εισαγγελείς σε αυτή τη χώρα, θα σας είχε καλέσει ήδη! Περιμένω τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας την επόμενη βδομάδα και μετά θα κάνω εγώ αυτό που πρέπει».