217
Η πλειονότητα των ασθενών με Covid σε γαλλικές ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί | REUTERS/Stephane Mahe/File Photo

Γαλλία: Aντιδράσεις για πρόταση να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι ασθενείς με Covid

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 15:36
Η πλειονότητα των ασθενών με Covid σε γαλλικές ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί
|REUTERS/Stephane Mahe/File Photo

Γαλλία: Aντιδράσεις για πρόταση να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι ασθενείς με Covid

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2022, 15:36

Οι ασθενείς με Covid που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν θα πρέπει να πληρώνουν για τυχόν επείγουσα περίθαλψη εάν αρρωστήσουν σοβαρά από κορονοϊό, δήλωσε ο επικεφαλής των νοσοκομείων στο Παρίσι, προκαλώντας έντονη συζήτηση στη Γαλλία.

Ο Μάρτιν Χιρς, όπως σημειώνει ο Guardian, είπε μεν ότι η νοσοκομειακή περίθαλψη είναι ανοιχτή σε όλους, αλλά επισήμανε ότι αυτό έπρεπε να συμβαδίζει με την υπευθυνότητα.

Οπως διερωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή, «όταν είναι διαθέσιμο ένα δωρεάν εργαλείο πρόληψης και αναγνωρίζεται ως κάτι χρήσιμο από την επιστημονική κοινότητα και το αρνείστε, το κάνετε χωρίς να υποστείτε καμία συνέπεια;»

Συνέχισε λέγοντας: «Ή μηπως λέμε ότι θα σας θεραπεύσουμε, αλλά όχι χωρίς συνέπειες, όταν υπάρχουν άλλοι που δυσκολεύονται να βρουν θεραπεία».

Οσα είπε ο Χιρς προκάλεσαν αντιδράσεις και απασχόλησαν ακόμη και τους υποψήφιους για τις προεδρικές εκλογές.

Η δήμαρχος Παρισιού, Αν Ινταλγκό, που είναι προεδρική υποψήφια για τους Σοσιαλιστές, είπε ότι το να πληρώσουν όσοι διστάζουν να εμβολιαστούν δεν είναι λύση. Την παραίτηση του Χιρς ζήτησε στέλεχος της αριστερής Ανυπότακτης Γαλλίας του Ζαν-Λικ Μελανσόν, λέγοντας ότι εμβολιασμένοι και μη έχουν συνεισφέρει χρηματικά για το σύστημα Υγείας.

Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι μη εμβολιασμένοι ασθενείς με Covid αντιπροσωπεύουν το 70% των ασθενών σε ΜΕΘ στο Παρίσι και το Μπορντό και περισσότερο από το 90% στη Μασσαλία και τη Νίκαια. Μια μέρα στην Εντατική υπολογίζεται ότι κοστίζει στον γάλλο φορολογούμενο περίπου 4.628 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...