188
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Φτηναίνει η βενζίνη – πάνω από 50 πρατήρια στην Αθήνα με κάτω από 2 ευρώ το λίτρο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 10:39
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Φτηναίνει η βενζίνη – πάνω από 50 πρατήρια στην Αθήνα με κάτω από 2 ευρώ το λίτρο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2022, 10:39

Από τη μία η αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών πετρελαίου –που βρίσκονται στην περιοχή των 90 δολαρίων το βαρέλι, περίπου όσο ήταν τον Φεβρουάριο, πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία– και από την άλλη η μείωση της ζήτησης καθώς τα αστικά κέντρα έχουν αδειάσει λόγω καλοκαιρινών αδειών, δημιούργησαν μια εικόνα που είχαμε καιρό να δούμε: ύστερα από αρκετούς μήνες παρατηρείται αποκλιμάκωση στις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης, κάτω από τα δύο ευρώ, σε πολλά πρατήρια στην Αττική αλλά και στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα μάλιστα με παράγοντες της αγοράς εκτιμάται ότι από την Τρίτη θα υπάρξει περαιτέρω μείωση της μέσης τιμής, καθώς θα γίνουν παραλαβές με φθηνότερα καύσιμα από τα διυλιστήρια.

Ηδη πάντως, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υγρών καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης και μόνο στον Δήμο Αθηναίων, μετρήθηκαν περισσότερα από 50 πρατήρια με τιμή της απλής αμόλυβδης κάτω από τα δύο ευρώ το λίτρο – σε ορισμένες δε περιπτώσεις βρίσκονταν κοντά στην περιοχή του 1,90 ευρώ.

Ενα ζήτημα βέβαια είναι τα κρούσματα νοθείας στα καύσιμα.

Μιλώντας στο Mega τη Δευτέρα, η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, συμβούλευσε τους εκδρομείς του Αυγούστου να προτιμούν βενζινάδικα που αποτελούν αλυσίδες μεγάλων εταιριών και πάντα να παίρνουν την απόδειξη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...