Η αστυνομία ανακρίνει τέσσερα άτομα για την υπόθεση (Φωτογραφία αρχείου) | Getty Images
Επικαιρότητα

Φρίκη στο Παρίσι: 12χρονο κορίτσι βρέθηκε νεκρό και δεμένο μέσα σε βαλίτσα

Το θύμα, η μικρή Λόλα άργησε να γυρίσει από το σχολείο την Παρασκευή. Οι γονείς της ειδοποίησαν την αστυνομία άμεσα, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, οι Αρχές εντόπισαν τη σορό του κοριτσιού, μόλις λίγα στενά μακριά από το σπίτι της
Protagon Team

Ερευνα για τη δολοφονία ενός κοριτσιού 12 ετών ξεκίνησαν οι γαλλικές Αρχές μετά τον εντοπισμό του θύματος μέσα σε βαλίτσα στο Παρίσι. Το μικρό παιδί, η Λόλα Νταβιέτ, πιστεύεται ότι βιάστηκε και βασανίστηκε προτού χάσει τη ζωή της, έγραψε ο Guardian.

Τη Δευτέρα εμφανίστηκαν ενώπιων των διωκτικών Αρχών δύο ύποπτοι, μια 24χρονη άστεγη και ένας 43χρονος άνδρας. Αλλα δύο άτομα φέρονται να ανακρίνονται από την αστυνομία, προσέθεσε η βρετανική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της.

Επισήμως, η έρευνα για «βιασμό που διαπράχθηκε με βασανιστήρια και βαρβαρότητα» και για «απόκρυψη πτώματος» ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο.

Κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κατέγραψε τη βασική ύποπτο να ακολουθεί –ή να συνοδεύει– τη 12χρονη η οποία κατευθυνόταν στο σπίτι της στις 3.30 μ.μ. της Παρασκευής, μετά το σχολείο.

Αργότερα, κάτοικοι ίδαν τη γυναίκα να σέρνει μία τεράστια πλαστική βαλίτσα στην περιοχή.

Η βαλίτσα αφέθηκε έξω από μία πολυκατοικία όχι μακριά από το κτίριο όπου ζούσε η 12χρονη με τους γονείς της, στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Την ανακάλυψε ένας άστεγος το βράδυ της Παρασκευής.

Η μητέρα της 12χρονης είχε γράψει στο Facebook, καλώντας σε βοήθεια για τον εντοπισμό του παιδιού της, ότι τελευταία φορά η μικρή (αριστερά στη φωτογραφία) εθεάθη μαζί με ένα κορίτσι (δεξιά) άγνωστο στους γονείς της | Facebook

Η νεκροψία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο διαπίστωσε τραύματα στο λαιμό της Λόλα Νταβιέτ, μεταξύ άλλων, με την εισαγγελία να αναφέρει ότι η ανήλικη στραγγαλίστηκε.

Ο πατέρας του θύματος ανέφερε ότι δήλωσε την εξαφάνιση της μικρής άμεσα, καθώς η 12χρονη δεν είχε επιστρέψει τη συνηθισμένη ώρα από το σχολείο, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους.

Η ύποπτη γυναίκα διέμενε στο σπίτι της μεγαλύτερης αδερφής της, ηλικίας 26 ετών, η οποία μένει στην ίδια πολυκατοικία με το δολοφονημένο κορίτσι και τους γονείς του. Ο δεύτερος ύποπτος φερόταν να είναι ο οδηγός του οχήματος που μετακίνησε το σώμα του θύματος.

Το BFM TV ανέφερε ότι το σώμα της 12χρονης ήταν σημαδεμένο με τους αριθμούς 0 και 1. Η αστυνομία είπες στους δημοσιογράφους ότι ήταν αβέβαιη ως προς τη σημασία των αριθμών, καθώς και ότι δεν εντόπισε κάποιο κίνητρο για το έγκλημα.

Η βασική ύποπτος φέρεται να είναι άνεργη, να ζει στους δρόμους και να αντιμετωπίζει σοβαρά «ψυχιατρικά προβλήματα» κατέληξε ο Guardian.