Βρετανοί αστυνομικοί του εγκληματολογικού ερευνούν τοποθεσία όπου σημειώθηκε έγκλημα, στο Λονδίνο (φωτογραφία αρχείου) | EPA/ANDY RAIN
Επικαιρότητα

Φρίκη στο Λονδίνο: Εριξαν βιτριόλι σε μητέρα και στα παιδιά της στον δρόμο – 11 τραυματίες

Εκτός από τη γυναίκα και τα δύο μικρά παιδιά, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τρεις περαστικές γυναίκες και πέντε αστυνομικοί που έσπευσαν σε βοήθεια. Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Protagon Team

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, τραυματίστηκαν την Τετάρτη, σε επίθεση αγνώστων με καυστικό οξύ στο Κλάπαμ, του νότιου Λονδίνου, σύμφωνα με τη Μητροπολιτική Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν ότι ο ύποπτος για την επίθεση ονομάζεται Αμπτούλ Σοκούρ Εζέντι, 35 ετών και είναι από το Νιούκασλ, όπου πιθανώς επέστρεψε μετά την επίθεση.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται να γνώριζε τη γυναίκα.

«Τρία θύματα –μια 31χρονη γυναίκα και τα δύο μικρά κορίτσια της, ηλικίας οκτώ και τριών ετών– διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, ενώ άλλοι τρεις ενήλικες διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα.

Τα τρία θύματα εξακολουθούσαν να νοσηλεύονται το πρωί και μολονότι «δεν κινδυνεύει η ζωή τους, η γυναίκα και η μικρότερη κόρη της σημαδεύτηκαν από τα τραύματα που υπέστησαν για πάντα», σημείωσε αξιωματούχος της αστυνομίας.

Πέντε αστυνομικοί διακομίσθηκαν επίσης στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα, προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, καθώς και τρεις περαστικές γυναίκες και ένας άντρας. που έσπευσαν να βοηθήσουν. Ολοι πήραν εξιτήριο την Πέμπτη.

Η επίθεση σημειώθηκε στον δρόμο, την ώρα που η γυναίκα και τα παιδιά της επέστρεφαν σπίτι τους. Σύμφωνα με την Telegraph, η γυναίκα ούρλιαζε «τα μάτια μου» και «αστυνομία». Οι τρεις περαστικοί και οι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν καθώς ήλθαν σε επαφή με το οξύ, την ώρα που έσπευσαν να βοηθήσουν την οικογένεια.

Ο Εζέντι επιχείρησε να διαφύγει με αυτοκίνητο μετά την επίθεση, αλλά έπεσε πάνω σε άλλο όχημα και τελικά έφυγε τρέχοντας.

Η φωτογραφία του Αμπντούλ Σοκούρ Εζέντι, που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία – London Metropolitan Police

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια της επίθεσης, έπεσε καυστική ουσία και στον ίδιο, με αποτέλεσμα να φέρει εμφανή τραύματα στο πρόσωπο.

«Η πυροσβεστική εκλήθη για συμβάν με χημικά στην Λεωφόρο Λέσαρ στο Κλάπαμ απόψε», ανέφερε χθες το βράδυ η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου.

Τα πληρώματα χρησιμοποίησαν ειδικό εξοπλισμό για να εντοπίσουν την καυστική ουσία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ ειδικό εξοπλισμό φορούσαν και τα πληρώματα των ασθενοφόρων.