Εικόνα από τον χώρο διαλογής απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΔΕΔΙΣΑ | ΥοuΤube
Επικαιρότητα

Φρίκη στα Χανιά με διαμελισμένο πτώμα άνδρα

Σε άνδρα ασιατικής καταγωγής, ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, εκτιμάται ότι ανήκουν τα μέλη που ανακαλύφθηκαν στη διαλογή απορριμμάτων του εργοστασίου της ΔΕΔΙΣΑ στο Ακρωτήρι Χανίων. Το πτώμα φέρεται να έχει διαμελιστεί με μεγάλη ακρίβεια και από εξαιρετικά αιχμηρό όργανο
Protagon Team

Μετά το κεφάλι και τα πόδια της διαμελισμένης σορού που βρέθηκαν την Τρίτη σε σακούλες απορριμμάτων στο εργοστάσιο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) στο Ακρωτήρι Χανίων, η φρίκη συνεχίστηκε με τον εντοπισμό και των σπλάχνων.

Συγκεκριμένα η νεότερη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ είχε ως εξής:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, από την περαιτέρω έρευνα που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες στον χώρο διαχείρισης στερεών αποβλήτων στα Χανιά, εντοπίστηκαν μέσα σε άλλη σακούλα επιπλέον ανθρώπινα μέλη (ποδιά και σπλάχνα). Η έρευνα στον χώρο συνεχίζεται».

Η διαμελισμένη σορός φέρεται να ανήκει σε άνδρα ασιατικής καταγωγής, ηλικίας 30-40 ετών, ενώ ο θάνατός του τοποθετείται χρονικά πριν από περίπου δέκα ημέρες.

Το κουβάρι της μακάβριας ανακάλυψης άρχισε να ξετυλίγεται το μεσημέρι της Τρίτης, όταν εργαζόμενος στη διαλογή απορριμμάτων του εργοστασίου αντίκρισε ένα ανθρώπινο κεφάλι σε αποσύνθεση μέσα σε μία μαύρη σακούλα απορριμμάτων.

Αμέσως -και αφού ενημερώθηκε σχετικά η Αστυνομία- δόθηκε εντολή να σταματήσει η διαδικασία διαλογής προκειμένου να ελεγχθούν τα απορρίμματα για τον εντοπισμό και άλλων ανθρώπινων μελών.  Και πράγματι λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκαν τα πόδια κομμένα από το γόνατο, τμήματα από τα κάτω άκρα, και μέσα στην ίδια σακούλα τα σπλάχνα του άνδρα.

«Ενημερώθηκα από τον προϊστάμενο βάρδιας ότι βρέθηκε ανθρώπινο διαμελισμένο πτώμα στην ταινία διαλογής των υλικών. Αμέσως σταμάτησε η παραγωγική διαδικασία και ενημερώθηκε αρμοδίως η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων. Βρίσκονταν στην γραμμή διαλογής τρεις εργαζόμενοι οι οποίοι ήρθαν τα ανθρώπινα μέλη. Ηταν σε κατάσταση σοκ. Οπως κι όλοι μας (…) Από την πλευρά της επιχείρησης θα σταθούμε αρωγοί στις οικογένειες των εργαζομένων», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ΔΕΔΙΣΑ Κώστας Πατεράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο μπλε κάδος που περιείχε τα κομμένα μέλη έφθασε στον χώρο διαλογής με απορριμματοφόρο που είχε ξεκινήσει από το Ρέθυμνο.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να βρεθούν τα χέρια  καθώς αν δεν έχουν αλλοιωθεί,θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτότητα του θύματος μέσω αναγνώρισης των δακτυλικών αποτυπωμάτων.  Εν τω μεταξύ, στα εργαστήρια εστάλη από τον ιατροδικαστή δείγμα γενετικού υλικού.

Παράλληλα ερευνάται αν έχει εξαφανιστεί κάποιος αλλοδαπός εργάτης από μονάδες της ευρύτερης περιοχής του Ρεθύμνου.

Κατά πληροφορίες, το  πτώμα φέρεται να έχει διαμελιστεί με μεγάλη ακρίβεια και από εξαιρετικά αιχμηρό όργανο.