Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων δυτών και τη συνδρομή ρομποτικών καμερών | ΚΥΠΕ
Επικαιρότητα

Φόβοι για περισσότερα θύματα του serial killer στην Κύπρο – αγνοούνται 22 Φιλιππινέζες

Συνεχίζονται οι έρευνες τόσο στο φρεάτιο του θανάτου στο μεταλλείο Μιτσερού, όσο και στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. Ενδείξεις και για άλλα πτώματα στον βυθό. Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών, Λούης Κουτρουκίδης
Protagon Team

Φόβους ότι τα θύματα του κατά συρροή δολοφόνου στην Κύπρο είναι πολύ περισσότερα από δύο εκφράζουν ανοικτά πια οι κυπριακές αρχές, με την προσοχή της αστυνομίας να εστιάζεται πλέον -εκτός από τις έρευνες στο φρεάτιο του θανάτου στο μεταλλείο Μιτσερού και τη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο- στη λίστα των αγνοούμενων γυναικών.

Ως γνωστόν, νεκρές έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής, δύο γυναίκες από τις Φιλιππίνες, η 38χρονη Μαίρη Ρόουζ και η 28χρονη Αριάν Παριάν Λοτζάνο, ενώ νεκρό θεωρείται και το παιδί της Μαίρης Ρόουζ, η 6χρονη Σιέρα, η σορός της οποίας δεν έχει ακόμα ανευρεθεί.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ, ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου ανέφερε επισήμως ότι τα θύματα του 35χρονου στρατιωτικού Νίκου Μεταξά ενδέχεται να είναι «πολύ περισσότερα από τα δύο» που βρέθηκαν στο φρεάτιο του Μιτσερού.

Ψάχνουν τις λίστες

Σε ευρεία σύσκεψη των εμπλεκόμενων στις έρευνες υπηρεσιών, εξετάστηκε ενδελεχώς η λίστα της αστυνομίας με τις αγνοούμενες γυναίκες από τις Φιλιππίνες (κατά πληροφορίες φέρεται να είναι πάνω από είκοσι).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μελετήθηκαν εξονυχιστικά οι ημερομηνίες που δηλώθηκε ως αγνοούμενη κάθε μία από τις γυναίκες που περιλαμβάνονται στη λίστα, σε μια προσπάθεια να διαφανεί κατά πόσο κάποιες εξ αυτών ήταν θύματά του.

Οπως προκύπτει από τις έρευνες του Γραφείου αντιμετώπισης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Κύπρου, ο 35χρονος είχε επαφή, μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, με τουλάχιστον τέσσερις γυναίκες που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισμένες.

Οι ανακριτές ελέγχουν επίσης και τα ταξίδια που έκανε ο λοχαγός στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στην Ελλάδα την περίοδο των εξαφανίσεων.

«Δεν είχε δοθεί η δέουσα σημασία»

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών, Λούης Κουτρουκίδης, αποκάλυψε ότι τον Αύγουστο του 2018 είχε αναφέρει στην αστυνομία την εξαφάνιση της 38χρονης Μαίρης και του παιδιού της, αλλά όπως κατήγγειλε, τότε δεν δόθηκε η δέουσα σημασία.

«Κάθεσαι και ασχολείσαι με μια Φιλιππινέζα και την κόρη της; Τούτη σίγουρα πήγε στα κατεχόμενα», του είπαν σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του.

Όπως είπε ο κ. Κουτρουκίδης, με το που εντοπίστηκε το πτώμα, η αστυνομία πήγε στα στοιχεία που είχε πριν από ένα χρόνο. Για την ώρα, παρατήρησε, τα πράγματα θα αλλάξουν για την ώρα, αλλά επί της ουσίας δεν θα αλλάξει τίποτα. «Είμαστε ρατσιστές», δήλωσε χαρακτηριστικά, «η Φιλιππινέζα είναι Φιλιππινέζα, η Νεπαλέζα είναι Νεπαλέζα, ο Κύπριος είναι Κύπριος».

Εν τω μεταξύ νεότερες πληροφορίες από ασφαλείς πηγές που επικαλείται το sigmalive, αναφέρουν ότι οι ανακριτές έχουν πλέον στα χέρια τους αποδεικτικό στοιχεία που συνδέει πλέον τον 35χρονο με το δεύτερο πτώμα το οποίο ανασύρθηκε από το φρεάτιο του θανάτου.

Η νεκροτομή επί της σορού ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Παράλληλα συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες τόσο στο μεταλλείο Μιτσερού όσο και στη λίμνη Ξυλιάτου.

Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της ΕΜΑΚ των ΟΥΚ, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, με τη βοήθεια εξειδικευμένων δυτών με ειδικό εξοπλισμό (ρομποτικές κάμερες τελευταίας τεχνολογίας). Αντικειμενικές δυσκολίες στο έργο των δυτών είναι η σχεδόν μηδενική ορατότητα, αλλά και η μορφολογία του βυθού, καθώς παρατηρούνται απότομες κλίσεις.

Στο βάθους 130 μέτρων φρεάτιο στο μεταλλείο Μιτσερού οι κάμερες κατέδειξαν τουλάχιστον έναν όγκο που μοιάζει με πτώμα. Οι έρευνες πάντως έχουν φθάσει μόνο μέχρι τα 50 μέτρα.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό, στο Ξυλιάτο δεν βρέθηκε κανένα ίχνος του πτώματος του παιδιού, που κατά δήλωσή του ο 35χρονος πέταξε στη λίμνη.