Περίπου 26 χρόνια μετά την καταδίκη του (φωτογραφία πάνω) για βιασμό μετά φόνου ο Μαικλ Ζακ ο Γ' εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση | ΥοuΤube
Επικαιρότητα

Φλόριντα: 55χρονος δολοφόνος δύο γυναικών εκτελέστηκε με ένεση στη φυλακή Ρέιφορντ

Εκτη εκτέλεση στη Φλόριντα το 2023 και τη 19η συνολικά στις ΗΠΑ
Protagon Team

Καταδικασμένος δολοφόνος δύο γυναικών στις ΗΠΑ εκτελέστηκε την Τρίτη στη Φλόριντα, με θανατηφόρα ένεση, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Ο 55χρονος Μάικλ Ζακ είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 1997 για σεξουαλική επίθεση, βιασμό και φόνο γυναίκας την οποία είχε συναντήσει σε μπαρ. Είχε επίσης κριθεί ένοχος για τη δολοφονία άλλης μίας γυναίκας την ίδια περίοδο (η ποινή που του είχε επιβληθεί ήταν ισόβια κάθειρξη).

Ολες οι εκκλήσεις των συνηγόρων του με επιχειρήματα περί νοητικής υστέρησης εξαιτίας συνδρόμου εμβρυικού αλκοολισμού, απορρίφθηκαν,  συμπεριλαμβανομένης της προσφυγής τους στο Ανώτατο Δικαστήριο τη Δευτέρα προκειμένου να ανασταλεί η εκτέλεσή του.

Ο Μάικλ Ζακ εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση περί τις 18:00 (σ.σ. τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας) στην πολιτειακή φυλακή του Ρέιφορντ – την ίδια όπου πριν από μερικούς μηνες εκτελέστηκε με τον ίδιο τρόπο ο 61 ετών κατά συρροή δολοφόνος Τζέιμς Μπαρνς.

Με μήνυμα που δημοσιοποίησε οργάνωση κατοίκων της Φλόριντας κατά της θανατικής ποινής, ο Ζακ εξέφρασε τη μεταμέλειά του.

Πρόκειται για την έκτη εκτέλεση στη Φλόριντα το 2023 και τη 19η συνολικά στις ΗΠΑ. Όλες έγιναν με τη χρήση ενέσιμων θανατηφόρων χημικών σκευασμάτων.