Γερουλάνος και Ανδρουλάκης στο debate της 24ης Σεπτεμβρίου. | Menelaos Myrillas / SOOC
Επικαιρότητα

Φλερτάροντας τον Γερουλάνο: Ραντεβού Ανδρουλάκη και Δούκα με τον 3ο της κούρσας

Οι δύο μονομάχοι της β' Κυριακής ζήτησαν συνάντηση με τον βουλευτή Α' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος έχασε οριακά το εισιτήριο για να διεκδικήσει εκείνος την αρχηγία του κόμματος
Protagon Team

Ως «ιερό δισκοπότηρο» για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα, περιγράφεται πλέον ο Παύλος Γερουλάνος (με το 21,12% που πήρε στον α’ γύρο και τους 63.632 που τον ψήφισαν).

Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι δύο μονομάχοι της 13ης Οκτωβρίου ετοιμάζονται για μια νέα τηλεμαχία στην ΕΡΤ, φρόντισαν να κλείσουν ραντεβού με τον βουλευτή Α’ Αθήνας, ύστερα μάλιστα από δικά τους επείγοντα αιτήματα.

Ο κ. Ανδρουλάκης, απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, συναντά πρώτος τον κ. Γερουλάνο στη Βουλή στις 11 π.μ., για να ακολουθήσει τετ α τετ στον ίδιο χώρο στη 1 μ.μ. του 3ου των εσωκομματικών εκλογών της περασμένης Κυριακής με τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος ως γνωστόν κατετάγη δεύτερος με διαφορά μερικών εκατοντάδων ψήφων.

Μετά την οριστικοποίηση του οριακού εις βάρος του αποτελέσματος, αργά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ο κ. Γερουλάνος είχε αποφύγει να πει αν στηρίζει ποιον από τους δύο που πέρασαν στον β’ γύρο.

«Δεν περιμένουν οι πολίτες από μένα να πω ποιος θα κερδίσει στον επόμενο γύρο. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν αύριο χρειάζεται να κατευθυνθούν στην κάλπη προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Θεωρώ ότι ο καθένας που ήρθε να ψηφίσει την υποψηφιότητά μου ήρθε με τη δική του άποψη», είχε πει έξω από τα γραφεία του στην οδό Κολοκοτρώνη.

Ο ίδιος στην προεκλογική του εκστρατεία είχε υπερθεματίσει για την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας στο κόμμα –αυτονόητο, αφού έβαζε ο ίδιος υποψηφιότητα αμφισβητώντας τον κ. Ανδρουλάκη. Ωστόσο είχε επιμείνει στην ανάγκη ο νέος αρχηγός να είναι βουλευτής, όπως είναι ο ίδιος και δεν είναι ο κ. Δούκας.

Δούκας: Αν ήταν στον β’ γύρο ο Γερουλάνος θα τον στήριζα

O δήμαρχος Αθηναίων, σε συνέντευξή του στον ANT1, νωρίτερα την Τρίτη είπε για το επικείμενο ραντεβού του με τον κ. Γερουλάνο: «Προφανώς θα συζητήσουμε για τις πολλές μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ και στην χώρα. Πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς, αν παραμένουμε στάσιμοι, μπορεί κάποιος να πειστεί ότι μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην χώρα; Και άλλοι υποψήφιοι έχουν ωραίες ιδέες, μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε για να γίνει μια κεντρική πρόταση».

Μάλιστα είπε ότι αν ήταν στον δεύτερο γύρο ο κ. Γερουλάνος, ο ίδιος θα τον στήριζε, «ως θέση αρχής και συνέπειας».