Εικόνες απόλυτης καταστροφής | REUTERS/Richel V. Umel
Επικαιρότητα

Φιλιππίνες: Καταστροφικό πέρασμα τροπικής καταιγίδας με εκατόμβη νεκρών

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για εντοπισμό αγνοουμένων οι τόνοι λάσπης όμως, δυσκολεύουν το έργο τους. Δεν σταματά να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών [εικόνες]
Protagon Team

133 νεκρούς έχει αφήσει πίσω της τροπική καταιγίδα Τεμπίν που σαρώνει από την Παρασκευή τις νότιες Φιλιππίνες. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πλήττοντας κυρίως το νησί Μιντανάο, ενώ οι Αρχές της χώρας συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Ο απολογισμός των νεκρών δεν σταματά να ανεβαίνει με τα τελευταία στοιχεία της αστυνομίας να περιλαμβάνουν 36 νεκρούς, οι σοροί των οποίων ανασύρθηκαν το Σάββατο από τον ποταμό Σαλόγκ στο Μιντανάο. Περίπου 12.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Ακόμα προσπαθούμε να επιβεβαιώσουμε τις αναφορές για ένα χωριό που θάφτηκε κάτω τη λάσπη, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης», δήλωσε ο Ράιαν Κάμπους, αξιωματούχος στην πόλη Τουμπόντ.

Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν, η τροπική καταιγίδα Κάι-Τακ έπληξε τις κεντρικές Φιλιππίνες με τραγικό απολογισμό 54 νεκρούς και 24 αγνοούμενους.