Ο Ταγίπ Ερντογάν κατεβαίνει από το αεροσκάφος του και δίπλα του βρίσκεται ο Ερσίν Τατάρ, ο ηγέτης του ψευδοκράτους | Twitter/Anadolu
Επικαιρότητα

Φιέστα Ερντογάν στο νέο αεροδρόμιο στα κατεχόμενα της Κύπρου

Ο τούρκος πρόεδρος προσγειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο αεροδρόμιο της Τύμπου, με απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Θα παραστεί στις τελετές για τη μαύρη επέτειο της συμπλήρωσης 49 ετών από την τουρκική εισβολή
Protagon Team

Στο αεροδρόμιο της Τύμπου προσγειώθηκε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το μεσημέρι της Πέμπτης το αεροσκάφος του Ταγίπ Ερντογάν προερχόμενο απευθείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη.

Ο τούρκος πρόεδρος επισκέπτεται τα κατεχόμενα λόγω της μαύρης επετείου για τη συμπλήρωση 49 ετών από την τουρκική εισβολή.

Κατά την άφιξή του, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ο Ερντογάν έκανε μια σύντομη ομιλία στα «εγκαίνια» του αεροδρομίου, το οποίο χαρακτήρισε ως «το μεγαλύτερο στο νησί» και σημείωσε ότι «δεν είναι μακριά η ημέρα που θα είναι γεμάτο με διεθνείς πτήσεις και επιβάτες».

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η Τουρκία έχει προτείνει τη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο, «κάτι που δεν προχώρησε».

Τα τουρκικά ΜΜΕ σημείωσαν ότι η τουρκική πλευρά θεωρεί ότι η απευθείας πτήση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα κατεχόμενα ίσως ανοίξει τον δρόμο για απευθείας πτήσεις και από άλλες χώρες, όπως τη Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν.

Ο τούρκος πρόεδρος αναμένεται να παραστεί στις σχετικές τελετές στα κατεχόμενα και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Τουρκία.