Επικαιρότητα

Φάμελλος μετά την καρατόμηση: Επιζήμια η απόφαση Κασσελάκη – Ακόμη δεν έχω καταλάβει γιατί με έδιωξε

Δεν είμαι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλός του, τόνισε ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, με την παράλληλη επισήμανση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει καλύτερος, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου. Τι είπε για τη στάση του την επόμενη ημέρα των σαρωτικών αλλαγών στην ΚΟ και το ενδεχόμενο να στηθούν ξανά κάλπες εσωκομματικών εκλογών στην Κουμουνδούρου
Protagon Team

Ο Σωκράτης Φάμελλος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την απόφαση καρατόμησής του από τη θέση του αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο με τον οποίο αυτή επιβλήθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη.

Στην πρώτη του συνέντευξη –στον ΣΚΑΪ– μετά την αντικατάστασή του από τον Νίκο Παππά, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για αιφνιδιαστική, αδικαιολόγητη και κυρίως επιζήμια για τον ΣΥΡΙΖΑ απόφαση, ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις προθέσεις του κ. Κασσελάκη, από τον οποίο δεν ενημερώθηκε παρά το πρωί της Τρίτης για την απομάκρυνσή του από τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, έως και πρόσφατα οι δυο τους είχαν συνεργασία ενόψει ΔΕΘ.

«Είπα στον πρόεδρο αυτό που είπα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Οτι δηλαδή είναι μια αδικαιολόγητη και αιφνιδιαστική πρόταση με ελλιπή χαρακτηριστικά. Αλλά και ότι είναι μια επιζήμια απόφαση για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν είχε παρουσιάσει κανένα έλλειμμα και θεωρώ πως κάναμε καλά τη δουλειά μας», είπε στον ΣΚΑΪ ο Σωκράτης Φάμελλος, χωρίς να κρύψει την πικρία του για την αποπομπή του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε μόνο με την επιλογή της εισήγησής του, όταν μάλιστα «πολλοί βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της πρότασής του έκαναν θετική αξιολόγηση στο προεδρείο».

«Μέσα στην ΚΟ εισέπραξα την ομόφωνη στήριξη για την προεδρία μας», τόνισε, για να συμπληρώσει ότι ακόμη δεν έχει καταλάβει για ποιον λόγο ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να αλλάξει ολόκληρο το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ως προς τον τρόπο με τον οποίο προωθήθηκαν οι σαρωτικές αυτές αλλαγές, παρατήρησε ότι ναι μεν η διαδικασία εκλογής προεδρείου της ΚΟ έγινε με δημοκρατική διαδικασία, αλλά δεν υπήρξε αιτιολόγηση και αυτό, εκτίμησε, ανοίγει ένα εσωτερικό ζήτημα είναι πολιτικό λάθος. «Δεν έπρεπε ανοίξουμε νέο μέτωπο και μάλιστα αναίτια», κατέληξε στο σχόλιό του.

Εμένα, συνέχισε ο κ. Φάμελλος, με ενδιαφέρει η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ και η ενότητα και νομίζω ότι αυτό το υπερασπιστήκαμε και ως Κοινοβουλευτική Ομάδα και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Δεν είμαι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλος του κ. Κασσελάκη. Το κόμμα έχει επιλέξει τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά όπου υπάρχει θέμα πολιτικής διαφοράς, θα του το λέω και θα το λέω και στα Οργανα, όπως έκανα και χθες».

Και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να στηθούν ξανά κάλπες εσωκομματικών εκλογών, υπενθύμισε ότι «από την πρώτη μέρα έκανα τα πάντα να μην αμφισβητείται η λειτουργία του προέδρου» για να προσθέσει με νόημα:

«Εγώ πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει καλύτερος και αυτό συμπεριλαμβάνει τον πρόεδρο και όλους μας. Είμαστε συλλογικότητα».

Οσο για το αν διακρίνει διαλυτικά σημάδια στο κόμμα, ο κ. Φάμελλος επέμεινε ότι «δεν πρέπει να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω στην ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ και στην αναγκαιότητά του».

Απαντώντας, τέλος, κατά πόσο η προσωπική επίθεση που είχε δεχτεί πρόσφατα από ανώνυμο λογαριασμό (τρολ) στο Χ, τον είχε προϊδεάσει για την απόφαση Κασσελάκη να τον εκπαραθυρώσει, ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε: «Δεν συνέδεσα την προσωπική επίθεση με τις χθεσινές εξελίξεις. Υπήρξε μια αισχρή διαδικτυακή ανάρτηση από έναν λογαριασμό που ήταν μάλλον ανώνυμος και με ενέπλεκε, ότι εγώ δεν έχω δώσει συνδρομή στα κομματικά Μέσα. Ξεκαθαρίζω ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη».