Ζαγοράκης και Αμυράς μιλούν ως υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Ποιος θα χαμογελάσει τελευταίος; | ΙΝΤΙΜΕ NEWS
Επικαιρότητα

Μάχη για μία θέση στη ΝΔ: O Ζαγοράκης προσπέρασε τον Αμυρά

Το θρίλερ της καταμέτρησης ψήφων είχε δυσάρεστη εξέλιξη για τη Σοφία Σακοράφα και το ΜέΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής προσπέρασε τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού σε σταυρούς
Protagon Team

Μόλις η ενσωμάτωση των ψήφων έφτασε στο 93,76%, το μεσημέρι της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη δεν εκλέγει τελικά ευρωβουλευτή –ήταν η Σοφία Σακοράφα– καθώς το ποσοστό του κόμματος του πρώην υπουργού Οικονομικών υποχώρησε στο 3,00%.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι το ΜέΡΑ25 δεν έχασε τίποτα. Ανέφερε, συγκεκριμένα στο twitter, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ετσι την έδρα πήρε η Νέα Δημοκρατία, η οποία, όπως είχε προαναγγείλει από τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (εδώ) εκλέγει και όγδοο ευρωβουλευτή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών στις 17:00 της Τρίτης, ο  Θοδωρής Ζαγοράκης είχε συγκεντρώσει 111.199 ψήφους προσπερνώντας τον Γιώργο Αμυρά ο οποίος είχε συγκεντρώσει 110.673 ψήφους. Με την ενσωμάτωση των σταυρών να βρίσκεται μόλις στο 59,70% η μονομαχία των δύο αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές ώρες.

Ωστόσο, ο πρώην ποδοσφαιριστής έχει καταφέρει να προσπεράσει τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού και πλέον είναι το φαβορί για την 8η θέση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ.