Ενα από τα τέσσερα μέτωπα που βρίσκονται πολύ κοντά σε περιοχές που ανήκουν στον δήμο Κύμης | ΙΝΤΙΜΕ NEWS
Επικαιρότητα

Εύβοια: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τέσσερα πύρινα μέτωπα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή και στις τέσσερις πυρκαγιές συνολικά επιχειρούν 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα.
Protagon Team

Σε τέσσερα μέτωπα δίνουν την μάχη με τις φλόγες 331 πυροσβέστες στην Εύβοια σε Τραχήλι, Μανίκια, Πυργί και Άγιο Γεώργιο έχουν συγκεντρωθεί οι ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με πάνω από 100 οχήματα, ενώ όλη την ημέρα οκτώ πυροσβεστικά αεροσκάφη και εννιά ελικόπτερα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού.

Αργά το απόγευμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης κήρυξε τις περιοχές γύρω από τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για δεύτερη ημέρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ υπάρχει ανησυχία καθώς πέφτει η νύχτα.

Και τα τέσσερα μέτωπα βρίσκονται πολύ κοντά, σε περιοχές που ανήκουν στον δήμο Κύμης, στην νότια Εύβοια, με το τελευταίο να ξεσπά στις 13:52 την Παρασκευή.

Από τις πρώτες ώρες συμβάλλουν στην επιχείρηση για την κατάσβεση των πυρκαγιών και πέντε υδροφόρα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων από τη Θεσσαλία, ενώ την επιχείρηση συντονίζει αξιωματικός της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν και αυτή τη στιγμή και στις τέσσερις πυρκαγιές συνολικά επιχειρούν 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα.

Αναλυτικά: 195 πυροσβέστες, με 85 υδροφόρα οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, με 104 πυροσβέστες, 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με 12 υδροφόρες και 6 μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία.

Από αέρος, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιχειρούν εκ περιτροπής συνολικά 8 Α/Φ και 9 Ε/Π.