Ο Αλέξης Γεωργούλης φαίνεται ότι θα γίνει μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως και ο Πέτρος Κόκκαλης (στη φωτογραφία πίσω του) | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Ευρωβουλή: Θα την πάρει την έδρα ο Γεωργούλης;

Πώς διαμορφώνεται η σταυροδοσία στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τι γίνεται με εκείνους του Κινήματος Αλλαγής. Ποιους εκλέγουν Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25
Protagon Team

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η επανεκλογή του Δημήτρη Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ ανάμεσα στους άλλους πέντε ευρωβουλευτές που εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ του 24%, φιγουράρει και το όνομα του Αλέξη Γεωργούλη.

Σύμφωνα με τα δεδομένα στις 23.30, εκτός από τον κ. Παπαδημούλη, θέση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξασφαλίζουν η Ελενα Κουντουρά, ο Κώστας Αρβανίτης, ο Στέλιος Κούλογλου (που επίσης επανεκλέγεται), ο Αλέξης Γεωργούλης και τέλος ο Πέτρος Κόκκαλης.

Αντίθετα δεν φαίνεται να τα καταφέρνουν ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Στο Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, Εύα Καϊλή και Νίκος Παπανδρέου διεκδικούν τις δύο έδρες που εξασφαλίζει το κόμμα τους, ενώ στο ΚΚΕ Κωνσταντίνος Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος  έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα.

Ευρωβουλευτή για πρώτη φορά εκλέγει η Ελληνική Λύση, με την έδρα να παίρνει ο ίδιος ο επικεφαλής Κυριάκος Βελόπουλος. Πολύ κοντά στο να εκπροσωπηθεί στην Ευρωβουλή είναι και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, με φαβορί για επανεκλογή τη Σοφία Σακοράφα.