Κλειστή η ζώνη Σένγκεν για τον επόμενο μήνα | Wikipedia
Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκή Ενωση: Κλείνουν τα εξωτερικά σύνορα για 30 ημέρες

Την ίδια στιγμή που η Κομισιόν συνέστησε μια συμβουλευτική επιτροπή για τον κορoνοϊό, αποτελούμενη από επιδημιολόγους και ιολόγους από διάφορα κράτη-μέλη
Protagon Team

Την ώρα που αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν το κλείσιμο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ για 30 ημέρες.

Στο πλαίσιο της ανάπτυξης μέτρων αναχαίτισης για τον κορoνοϊό, η ΕΕ θα συντονίσει, όπως γνωστοποιήθηκε, την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών την επόμενη εβδομάδα.

Κομισιόν: Συστήνεται ειδική επιτροπή για την αντιμετώπιση της νόσου

Συμβουλευτική επιτροπή για τον κορoνοϊό, αποτελούμενη από επιδημιολόγους και ιολόγους από διάφορα κράτη-μέλη, «η οποία θα καταρτίσει κατευθυντήριες γραμμές για βασιζόμενα στην επιστήμη και συντονισμένα μέτρα διαχείρισης κινδύνου», συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως γνωστοποίησε η Κομισιόν, πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής που συστάθηκε βάσει εντολής των κρατών-μελών, θα είναι η ίδια η πρόεδρος της Επιτροπής και συμπρόεδρος η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Η φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι «ο κορoνοϊός αλλάζει γρήγορα τις ζωές και τις κοινωνίες μας» και τόνισε πως «όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να λαμβάνουν κάθε μέρα καλά τεκμηριωμένες και ενδεδειγμένες αποφάσεις για τους Ευρωπαίους».