Για ακόμα ένα βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδιναν μάχη με τις αναζωπυρώσεις στη φωτιά-τέρας του Εβρου – τη μεγαλύτερη στην ΕΕ από το 2000, όταν το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρών (EFFIS) άρχισε να καταγράφει δεδομένα- που κατέκαψε περισσότερα από 800.000 στρέμματα (από τη συνένωση των μετώπων σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά).
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται στις περιοχές Λευκίμμη, Κοτρωνιά και Τρεις Βρύσες, όπου σημειώνονται οι περισσότερες αναζωπυρώσεις. Παράλληλα αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στην περιοχή των Κασσσιτερών.
Το απόγευμα της Τρίτης σημειώθηκε μία ακόμη μεγάλη αναζωπύρωση στην Κοτρωνιά, με αποτέλεσμα να σταλεί μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή με την οδηγία να κατευθυνθούν προς Γιαννούλη.
Στη μάχη της κατάσβεσης παραμένουν 475 πυροσβέστες με 100 οχήματα, 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος 11 αεροπλάνα και 7 ελικόπτερα. Συνδράμουν επίσης δυνάμεις από Κύπρο, Γερμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Γαλλία, Τσεχία, Ρουμανία, Σλοβακία, Αλβανία.
Στην Πάρνηθα, όπου συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Πυροσβεστική πραγματοποιεί κατασβέσεις μικρών εστιών που εμφανίζονται μέσα στην καμένη περιοχή κοντά στο Φρούριο της Φυλής.
Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το πριν και το μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας στο Δάσος της Δαδιάς. Σύμφωνα με την επικεφαλής των προγραμμάτων προστασίας περιβάλλοντος του WWF Ελλάς Παναγιώτα Μαραγκού, τουλάχιστον το 30% του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου έχει πια χαθεί στις φλόγες.
Μαζί με τις εικόνες του απέραντου μαύρου στο δάσος της Δαδιάς, η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης έδωσε στη δημοσιότητα και ένα βίντεο με την εικόνα που έχει πια το Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου από το ύψωμα Κάψαλο.
«Το δάσος της Δαδιάς όπως το ξέραμε δεν θα το ξαναδούμε […] Δεν θα μπορέσουμε να ξαναέχουμε το οικοσύστημα της Δαδιάς. Δεν μπορούμε το συγκεκριμένο οικοσύστημα να το εντάξουμε στις γενικότερες απώλειες του 1.500.000 στρεμμάτων δασικών εκτάσεων που κάηκαν. Είναι κάτι το μοναδικό», δήλωσε συντετριμμένος στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος ΑΠΘ, Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος