«Τα έγγραφα που εμφανίζουν την κυρία Εύα Καϊλή και μέλη της οικογένειας της να έχουν δεχθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ σε δήθεν ονομαστικούς λογαριασμούς τους στον Παναμά από κρατική εταιρεία του Κατάρ μέσω της Εθνικής Τράπεζας του Κατάρ είναι προδήλως και κακότεχνα πλαστογραφημένα», τόνισε σε δήλωσή του τη Δευτέρα ο πληρεξούσιος δικηγόρος της υπό έρευνα ευρωβουλευτή Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα και αναρτήσεις στο Διαδίκτυο τα οποία έκαναν λόγο για καταθέσεις πολλών εκατ. ευρώ από το εμιράτο προς την πρώην Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μελών της οικογένειάς της.
«Θα στείλουμε άμεσα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές δραστηριότητες τα πλαστογραφημένα έγγραφα, ώστε άμεσα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες Αρχές στον Παναμά και να πιστοποιηθεί αυθεντικά η πλαστογραφία τους, συγχρόνως δε θα αποσταλούν στην Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εντοπιστεί ο πλαστογράφος που επιχειρεί να παραπλανήσει τους δημοσιογράφους και τους πολίτες», τόνισε.
Παραδοχή Μπουρνούς: «Αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας τα δημοσιευθέντα έγγραφα»
Η δήλωση του κ. Δημητρακόπουλου ήρθε λίγη ώρα αφότου οι παραπάνω ισχυρισμοί γνώρισαν μεγάλη διάδοση στο Twitter, αρχικά σε ποικίλους ανώνυμους λογαριασμούς μεταξύ άλλων. Μεταξύ των επωνύμων που αναπαρήγαγαν τα επίμαχα έγγραφα βρέθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπουρνούς, ο οποίος σχολίασε σχετικά:
«Ηρθαν στο φως οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε φορολογικούς παραδείσους των εμπλεκομένων στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου. Τρεις λογαριασμοί από αυτούς που βρέθηκαν στον Παναμά ανήκαν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της Αλέξανδρο Καϊλή και την μητέρα της, Μαρία Ιγνατιάδο. Βρέθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή. 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή. 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Μαρία Ιγνατιάδου. ΣοσιαλΗστές (σ.σ. τηρείται η ορθογραφία του συντάκτη της ανάρτησης) μέχρι το μεδούλι οικογενειακώς. Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς και η κατρακύλα δεν έχει σταματημό. Ας είναι καλά η βελγική δικαιοσύνη που κάνει τη δουλειά της και ξεσκεπάζει τον βούρκο».
Ο κ. Μπουρνός διέγραψε ωστόσο το tweet του λίγες ώρες αργότερα καθώς η πηγή των εγγράφων «φαίνεται αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας».
Στη νεότερη ανάρτησή του, ο ιδιος ανέφερε: «Χθες έκανα μια ανάρτηση που αναφερόταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς της κυρίας Καϊλή και των γονέων της στον Παναμά,με βάση δημοσιευθέντα έγγραφα από ισπανική ΜΚΟ κατά της διαφθοράς. Η ανάρτηση διαγράφηκε μετά από λίγη ώρα, γιατί ψάξαμε την εν λόγω ΜΚΟ και φαίνεται αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας.
Τη διερεύνηση της ΜΚΟ έπρεπε να την είχαμε ολοκληρώσει πριν κάνω τη δημοσίευση. Μακριά από μένα η αναπαραγωγή fake news».