Ο ολλανδός τραγουδιστής είναι αντιμέτωπος με καταγγελία για επίθεση | EBU
Επικαιρότητα

Eurovision: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία

Η EBU ανακοίνωσε ότι ο ολλανδός τραγουδιστής Τζουστ Κλάιν αποκλείστηκε από τον τελικό του 68ου ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού. Μια γυναίκα της παραγωγής κατήγγειλε ότι της επιτέθηκε
Protagon Team

Ανάμεσα σε 25 διαγωνιζόμενες χώρες θα διεξαχθεί το βράδυ του Σαββάτου ο μεγάλος τελικός της Eurovision, μετά τον οριστικό αποκλεισμό της Ολλανδίας.

Ο τραγουδιστής της Ολλάνδίας Τζουστ Κλάιν βρέθηκε στο στόχαστρο αστυνομικής έρευνας ύστερα από καταγγελία μιας γυναίκας από την παραγωγή του διαγωνισμού η οποία υποστήριξε ότι της επιτέθηκε.

Ο εκπρόσωπος της Ολλανδίας στο σόου του ημιτελικού. EBU

Οι σουηδικές Αρχές ερευνούν την υπόθεση και όσο διαρκεί η έρευνα, η EBU έκρινε σκόπιμη την αποβολή του Κλάιν από τον διαγωνισμό.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από τον τηλεοπτικό σταθμό Avrotros, που φιλοξενεί τον διαγωνισμό στην Ολλανδία. Δελτίο τύπου που εστάλη από το κανάλι στο Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι ο αποκλεισμός είναι «δυσανάλογος» και η σχετική  «σοκαριστική». «Λυπούμαστε βαθύτατα και θα επιστρέψουμε σε αυτό αργότερα», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.