| Shutterstock
Επικαιρότητα

Eurostat: Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο

Ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός και στο σύνολο των χωρών του ευρώ καθώς με βάση τις προβλέψεις της Eurostat διαμορφώθηκε στο 2,6%, από 2,5% που ήταν τον Ιούνιο
Protagon Team

Παρά τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για μείωση του πληθωρισμού –ακόμα και για μειώσεις τιμών στα τρόφιμα– τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat για τον Ιούλιο που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη έδειξαν ότι ο ρυθμός αύξησης του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στη χώρα μας, ανέβηκε, σε ετήσια βάση, στο 3% –από 2,5% που ήταν τον Ιούνιο και πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με τις εκτιμής των Βρυξελλών, από τον περυσινό Ιούλιο οι τιμές στη χώρα μας αυξήθηκαν επιπλέον κατά 3%.

Ανοδικά κινήθηκε ο πληθωρισμός και στο σύνολο των χωρών του ευρώ καθώς με βάση τις προβλέψεις της Eurostat διαμορφώθηκε στο 2,6% τον Ιούλιο, από 2,5% που ήταν τον Ιούνιο.

Μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψε το Βέλγιο όπου ο πληθωρισμός εκτιμάται πως έφτασε στο 5,5% τον Ιούλιο. Ακολούθησαν η Εσθονία, η Κροατία και η Ολλανδία με 3,5%. Στον αντίποδα, η Φινλανδία είχε πληθωρισμό 0,6% και η Λετονία 0,8%.