Επικαιρότητα

Ετσι θα ανοίξουν οι κερκίδες στα γήπεδα: Το χρονοδιάγραμμα για τα μέτρα

«Εξασφαλίζεται η απαρέγκλιτη και ακέραιη εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού - Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες
Protagon Team

Τις ακριβείς ημερομηνίες από τις οποίες εκκινούν οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αποτροπή και αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης το απόγευμα της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης, κατά τη 4η και τελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με τη β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου, υπογράμμισε τα εξής:

«Οι παραπάνω διατάξεις και οι άλλες (π.χ., λειτουργία Λεσχών Φιλάθλων με μόνο μία ανά έμβλημα ομάδας, ρήτρα παραβατικότητας με απομείωση ποσοστού από τη χρηματοδότηση μέσω Στοιχήματος κ.ά.) μαζί με την προβλεπόμενη δευτερογενής νομοθεσία έρχονται να συμπληρώσουν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, εξασφαλίζοντας την απαρέγκλιτη και ακέραιη εφαρμογή του, με ρητές και συγκεκριμένες προβλέψεις. Διατάξεις που απαντούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και στοχεύουν στην ουσιαστική αντιμετώπιση των φαινομένων χουλιγκανισμού», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αθλητισμού.