Φωτογραφία αρχείου | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Ετσι δρα το τουρκικό προξενείο στη Ροδόπη: Καταγγελία Φλωρίδη για οργανωμένη μετακίνηση χιλιάδων μουσουλμάνων από τη Γερμανία

«Χιλιάδες και οργανωμένα και με έτοιμα ψηφοδέλτια», καταγγέλλει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος των Πομάκων: «Ερχονται κατευθυνόμενοι, αλλάζουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας εδώ και σηκώνονται την ίδια μέρα και φεύγουν»
Protagon Team

Λίγο λίγο συμπληρώνεται το παζλ της δράσης του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στη Δυτική Θράκη, ώστε να εκλεγούν στη Βουλή των Ελλήνων οι «εντολοδόχοι» του.

Στη σκιά της οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης για τον ρόλο των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη μοναδική ροζ στον μπλε εκλογικό χάρτη της 21ης Μαΐου, Περιφερειακή Ενότητα της Ροδόπης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης προέβη σε μια αποκαλυπτική καταγγελία για τις μεθοδεύσεις του τουρκικού προξενείου.

Κάνοντας λόγο για «καθαρή παρέμβαση κόντρα στη Συνθήκη της Λωζάνης», ο κ. Φλωρίδης κατήγγειλε οργανωμένη μεταφορά –με έτοιμα ψηφοδέλτια, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε– χιλιάδων μουσουλμάνων από τη Γερμανία στη Ροδόπη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εκλογή των «εκλεκτών» του προξενείου τους οποίους έσπευσαν να εντάξουν στις λίστες τους κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.

«Εγιναν οργανωμένες μεταφορές, μεταναστών μουσουλμάνων κυρίως από την Γερμανία, προκειμένου να ψηφίσουν. Οι οποίοι είναι έλληνες πολίτες, μετανάστες μουσουλμάνοι στη Γερμανία, όπως είναι και Ελληνες στη Γερμανία και όποτε θέλουν έρχονται», διευκρίνισε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΟΝΕ.

Και στην παρατήρηση για το ενδεχόμενο να ήρθαν όλοι αυτοί οι ψηφοφόροι μόνοι τους και όχι συντεταγμένα, ο κ. Φλωρίδης διερωτήθηκε εκ νέου: «Χιλιάδες και οργανωμένα και με έτοιμα ψηφοδέλτια;».

Την καταγγελία επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των Πομάκων, Αχμέτ Ιμάμ. «Πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο», είπε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και περιέγραψε ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα παραμονές των εκλογών: «25 χιλιόμετρα αυτοκίνητα από την Καστάνη μέχρι τα ελληνικά σύνορα για να μπουν, να έρθουν εδώ να ψηφίσουν και οι περισσότεροι ήταν στον Νομό Ροδόπης. Να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Ερχονται κατευθυνόμενοι, αλλάζουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας εδώ και σηκώνονται την ίδια μέρα και φεύγουν», κατήγγειλε με τη σειρά του ο πρόεδρος των Πομάκων.