Τη στιγμή που το ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο Transworld Navigator δέχεται επίθεση από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης καταγράφει βίντεο το οποίο δημοσιεύει ο λογαριασμός του Al Arabiya στο «Χ».
Την επίθεση επιβεβαίωσε νωρίτερα τη Δευτέρα η διοίκηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).
Υπενθυμίζεται ότι το πλήγμα στο Transworld Navigator είχε ανακοινώσει την Κυριακή ο Γιαχία Σαρία, εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης.
Στην ενημέρωση της CENTCOM αναφέρεται πως το ελληνόκτητο πλοίο υπό σημαία Λιβερίας επλήγη γύρω στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής από drone των Χούθι. Το πλήρωμα ανέφερε «ήσσονος σημασίας τραυματισμούς και περιορισμένης έκτασης ζημιές», αλλά συνέχισε το ταξίδι του.
Αυτή, σημειώνεται, δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πλοίο δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι.