Η γαλλική φρεγάτα «Languedoc» πλέει στην Ερυθρά Θάλασσα (φωτογραφία αρχείου) | Twitter
Επικαιρότητα

Ερυθρά Θάλασσα: Γαλλική φρεγάτα κατέρριψε drones των Χούθι

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την απειλή των ανταρτών της Υεμένης, που υποστηρίζονται από το Ιράν, ότι θα κλιμακώσουν τις επιθέσεις τους στην περιοχή
Protagon Team

Φρεγάτα πολλαπλών αποστολών του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού κατέρριψε το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή δυο drones, που είχαν εκτοξεύσει οι Χούθι από τις ακτές της Υεμένης.

Σύμφωνα με το γαλλικό ΓΕΕΘΑ, «η αναχαίτιση και η καταστροφή των δυο απειλών» έγινε στις 22:30 και στις 00:30 (ώρες Ελλάδας) «110 χιλιόμετρα από τις ακτές της Υεμένης, στο ύψος της Χοντάιντα» από τη φρεγάτα πολλαπλών αποστολών «Languedoc».

Την περασμένη εβδομάδα, αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε τρία drones και προσέφερε συνδρομή σε τρία εμπορικά πλοία που έγιναν στόχοι επιθέσεων από την Υεμένη, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, που κατήγγειλε «άμεση απειλή» για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν, απείλησαν το Σάββατο ότι θα επιτεθούν σε οποιοδήποτε σκάφος διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα και πλέει προς το Ισραήλ, αν δεν διανεμηθεί στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας ανθρωπιστική βοήθεια.

Οι σιίτες αντάρτες, οι οποίοι ελέγχουν την υεμενίτικη πρωτεύουσα Σανάα και το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της χώρας, αποτελούν μέρος αυτού που αποκαλείται «άξονας αντίστασης» εναντίον του Ισραήλ, μαζί με οργανώσεις όπως η παλαιστινιακή Χαμάς και η λιβανική Χεζμπολάχ, που υποστηρίζονται από το Ιράν.