Η Εφη Αχτσιόγλου φέρνει ένα ακόμα προεκλογικό δώρο για την τάξη των ελευθέρων επαγγελματιών που επί τρία χρόνια ξεζούμισε ο ΣΥΡΙΖΑ | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Ερχονται εκλογές: Η Αχτσιόγλου φέρνει στη Βουλή μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών

Αφού τους γονάτισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η υπουργός υπόσχεται τώρα μείωση κατά 33,3% στην εισφορά κύριας σύνταξης, με νομοσχέδιο που κατατίθεται την ερχόμενη εβδομάδα
Protagon Team

«Ηταν δίκαιο και έγινε πράξη», λέει και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου και μετά την αφαίμαξη ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών μέσω της έκρηξης των ασφαλιστικών εισφορών τους (βλ. νόμο Κατρούγκαλου), φέρνει τώρα στη Βουλή νομοσχέδιο για τη μείωσή τους!

Όπως ανακοίνωσε η υπουργός σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Palmos 104,2» της Καρδίτσας, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και από 1/1/2019,  η ασφαλιστική εισφορά για την κύρια σύνταξή τους θα μειωθεί κατά 33,3%.

Επιπλέον, για αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς, δικηγόρους και γιατρούς, μειώνεται και η εισφορά για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ, αναδρομικά από την 1/1/2017, στο ελάχιστο των 64,5 ευρώ/μήνα.

Κληθείσα εξάλλου να σχολιάσει τη στάση του ΔΝΤ στο θέμα των συντάξεων, η κυρία Αχτσιόγλου αρκέστηκε να πεί ότι η χώρα δεν βρίσκεται πια σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και «αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι ως χώρα να εφαρμόζουμε πολιτικές ή να συμφωνούμε πολιτικές με τους δανειστές μας, προκειμένου να λαμβάνουμε τη δανειοδοτική δόση».

Αρα, συμπλήρωσε, «ο μηχανισμός αυτός επιβολής στην πραγματικότητα πολιτικών και εξάρτησης από τη συμφωνία των θεσμών για την υλοποίηση των πολιτικών, προκειμένου να λάβουμε τις δόσεις, έχει οριστικά τελειώσει για τη χώρα».