Οι ελλείψεις καλύπτονται αυτή τη στιγμή με μεταφορά υγειονομικού υλικού από άλλες μονάδες | Shutterstock
Επικαιρότητα

Μεγάλο φορτίο γαντιών για τα δημόσια νοσοκομεία

Σε καθυστερήσεις στην παραλαβή αποδίδουν οι υπεύθυνοι τις ελλείψεις που παρατηρήθηκαν σε κάποια νοσοκομεία και διαβεβαιώνουν ότι «τη Δευτέρα παραλαμβάνουμε 3,7 εκατομμύρια ζευγάρια»
Γιάννης Δεβετζόγλου

Σε πέντε μέρες όλα τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ αναμένεται έχουν επάρκεια σε γάντια, είτε για καθημερινή χρήση, είτε αποστειρωμένα χειρουργείου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, η πρώτη μεγάλη παραλαβή με 3,7 εκατομμύρια ζευγάρια γάντια θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Μάλιστα, έχουν προγραμματιστεί παραλαβές μεγάλων ποσοτήτων κάθε 15 μέρες, ώστε να δημιουργηθεί μεγάλο απόθεμα στις κεντρικές αποθήκες προμηθειών του ΕΣΥ.

Χθες, Τετάρτη, η ομοσπονδία εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) είχε καταγγείλει ότι δεν υπάρχουν γάντια ούτε για δείγμα στα δημόσια νοσοκομεία.

Η Ομοσπονδία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι «με ελάχιστα γάντια χειρουργικά και απλά, προσπαθούν να κάνουν οι εργαζόμενοι υγειονομικοί τη δουλειά τους».

Για να λυθεί το μείζον αυτό πρόβλημα οι εργαζόμενοι υπογράμμιζαν στην ανακοίνωσή τους ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων εξαντλούν τις δυνατότητες (δανεικά από άλλες υγειονομικές μονάδες και με αγορά απ’ ευθείας), όμως δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.