Ροζ η απόχρωση στα ρούχα τους και έρως στην ψυχή τους – το παράνομο ζευγάρι της Κίνας που σόκαρε το Κόμμα έχασε δύο ζηλευτές θέσεις εργασίας | web
Επικαιρότητα

Ερωτεύτηκε τη γραμματέα του, τον λιάνισε το Κόμμα  

Ο αξιωματούχος της κρατικής πετρελαϊκής δεν ήταν απλώς μέλος του ΚΚ Κίνας, αλλά και παντρεμένος. Μόλις η υπόθεση της εξωσυζυγικής σχέσης του βγήκε στα σόσιαλ μίντια, ο πέλεκυς έπεσε βαρύς σαν... σφυροδρέπανο
Protagon Team

Πιπεράτο ρεπορτάζ έστειλε ο ανταποκριτής της Corriere della Sera από το Πεκίνο, που δείχνει ότι οι «παράνομοι δεσμοί», όσο και αν είναι δεμένοι «με αγάπη και αισθήματα», δεν αρέσουν στο Κόμμα. Να τι συνέβη.

Στο κινεζικό web, μετέδωσε ο Ιταλός, γίνεται σούσουρο μεγάλο επειδή ένας ανώτερος κομματικός αξιωματούχος βγήκε στον δρόμο επαρχιακής πόλης βόλτα παρέα με τη γραμματέα του. Της κρατούσε τρυφερά το χέρι και ήταν ολοφάνερα ερωτευμένος μαζί της. Ε, και;

Πώς… Το Κόμμα κινητοποιήθηκε διότι ο εν λόγω σύντροφος ήταν παντρεμένος. Και ους ο ιστορικός υλισμός συνέζευξε, άνθρωπος μη χωριζέτο κ.λπ. Εξάλλου, η γραμματέας ήταν πολύ κομψά ντυμένη, έκανε μπαμ. Αυτό το μπαμ την έφαγε, διότι ένας φωτογράφος την ξεχώρισε από το πλήθος και ανέβασε στα κινεζικά σόσιαλ μίντια ό,τι οι φακοί του κατέγραψαν.

Ετσι, κάποιος από την ηγεσία στο Πεκίνο αναγνώρισε τον Χου Τζιγιόνγκ, διευθυντή της PetroChina και κομματάρχη στη θυγατρική της, μια κατασκευαστική ονόματι Huanqiu, άνθρωπο παντρεμένο, όπως προαναφέραμε. Διαπίστωσε, επίσης, ότι η συνοδός του, η δεσποινίς Ντονγκ, ήταν υπάλληλος. Σκάνδαλο!

Τα υπόλοιπα, συνέχισε η Corriere, εξιστόρησε ο κινεζικός Τύπος. Ο μοιχός απολύθηκε αμέσως, το Κόμμα πήρε την καρέκλα τού στελέχους, ενώ συνεστήθη και πειθαρχική επιτροπή για περαιτέρω κυρώσεις. Η κοπέλα απολύθηκε επίσης.

Το βίντεο με τη βόλτα των παρανόμως ερωτευμένων ανέβηκε στο Weibo, το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, και μέσα σε μία ημέρα το φιλοθέαμον το είδε 1,2 δισ. φορές.

Εγραψαν τα κομματικά έντυπα: «Ως μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος με ηθικές υποχρεώσεις, ο Χου ενεπλάκη σε εξωσυζυγική σχέση. Απομακρύνθηκε επειδή η νόρμα λέει ότι τα στελέχη του Κόμματος έχουν υψηλότερα πρότυπα συμπεριφοράς από ό,τι οι απλοί πολίτες».

Κάποια άλλα Μέσα ανησύχησαν από την «υπερβολική δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση» και παρατήρησαν ότι μπορεί να διασκεδάζει ο κόσμος με τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση μεν, ωστόσο «χάθηκε η προσοχή στο ζήτημα της ηθικής συμπεριφοράς των κρατικών αξιωματούχων».

Το ιταλικό μέσο που αναμετέδωσε τα ροζ κουτσομπολιά κατέληξε θυμίζοντας την αγάπη του Μάο προς τις γυναίκες και παρατηρώντας ότι το Κόμμα υπό τη σημερινή ηγεσία του, του Σι Τζινπίνγκ, είναι σεμνότυφο. «Αλλά την εποχή του Ιντερνετ, τι μπορεί να κρατηθεί μυστικό;..».