Οι δύο πρόεδροι συναντήθηκαν τον Οκτώβριο στο Καζακστάν | EPA/VYACHESLAV PROKOFYEV / KREMLIN / SPUTNIK POOL
Επικαιρότητα

Ερντογάν σε Πούτιν: Αμεση κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία

Ο τούρκος πρόεδρος επικοινώνησε με τον ρώσο ομόλογό του, το Σάββατο, συζητώντας για το ουκρανικό, αλλά και τη συμφωνία για τα σιτηρά και τη Συρία
Protagon Team

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλεφώνησε στον Βλαντίμιρ Πούτιν το Σάββατο και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας.

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε ακόμα τον Πούτιν «για τη θετική στάση του σχετικά με την παράταση της Πρωτοβουλίας Σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας» και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες μπορούν να λάβουν περαιτέρω μέτρα σε ό,τι αφορά την οικονομική τους συνεργασία, όπως ανέφερε η διεύθυνση επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας.

Η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επέτρεψε να ξεκινήσει και πάλι η εξαγωγή τροφίμων από την Ουκρανία, παρατάθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Συρία και τόνισαν «την ανάγκη για συνέχιση της διαδικασίας εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, καθώς και τον εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσίας ως μεσολαβήτριας».