Αστυνομικοί συνομιλούν στο σημείο της επίθεσης ύστερα από τη σύλληψη του δράστη | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Επικαιρότητα

Ερμού: Στην εντατική η 21χρονη που δέχθηκε μαχαιριά από ψυχασθενή ενώ περπατούσε

Η νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε σοβαρή κατάσταση, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της. Με ψυχιατρικό ιστορικό ο δράστης
Protagon Team

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής μια 21χρονη γυναίκα από έναν 32χρονο αλλοδαπό στο κέντρο της Αθήνας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγο πριν τις 1:30 στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, όταν, κάτω από άγνωστες συνθήκες, ο 32χρονος άνδρας τής επιτέθηκε και την τραυμάτισε με μαχαίρι στην πλάτη.

Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης συνελήφθη, ενώ το θύμα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο.

Το απόγευμα η γυναίκα μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου σε σοβαρή κατάσταση, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του δράστη

Bίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας καταγράφουν τα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση.

Σε ένα από αυτά ο 32χρονος στέκεται στο κέντρο του δρόμου με σηκωμένα χέρια, προκειμένου να παραδοθεί στις Αρχές.

Σε άλλο βίντεο, φαίνεται η στιγμή όπου οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον δράστη.

Διάλεξε το θύμα του στα τυφλά

Δράστης και θύμα δεν γνωρίζονταν και δεν είχαν προηγούμενα, σύμφωνα με το protothema.gr. Η κοπέλα ήταν η άτυχη περαστική που έγινε δέκτης της μανίας του 32χρονου.

Κατά την ίδια πηγή, ο συλληφθείς, ιρανικής καταγωγής, ο οποίος φώναζε ότι το θύμα του είναι «πράκτορας και τρομοκράτης» τη στιγμή που μαχαίρωνε την κοπέλα, έχει ιστορικό ψυχιατρικών νοσημάτων.