Ο Δημήτρης Καμπουράκης περιγράφοντας στον ΣΚΑΪ την επίθεση στην οικία του | ΥοuTube/ΣΚΑΙ
Επικαιρότητα

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη – «Εχω τον δράστη σε κάμερα»

Το συμβάν έγινε στις 02:30 στην Αργυρούπολη. «Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα “μπαμ”. Βγήκα έξω, είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ενα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει», είπε ο στόχος της επίθεσης [video]
Protagon Team

Στόχος τρομοκρατικής επίθεσης έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης, όταν άγνωστος τοποθέτησε γκαζάκια στο σπίτι του στην Αργυρούπολη.

«Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο και ένα “μπαμ”. Βγήκα έξω είχε πάρει φωτιά η πόρτα όλη. Ενα από τα γκαζάκια δεν είχε σκάσει», δήλωσε ο δημοσιογράφος στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Ευτυχώς που δεν περνούσε κανένας, γιατί μπορεί να είχαμε θύματα». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι «τον είδα από την κάμερα κλειστού κυκλώματος».

«Φαίνεται ο τύπος», είπε ο κ. Καμπουράκης, για να προσθέσει: «Αυτός ήρθε, άφησε ένα μπιτόνι με δύο γκαζάκια και ένα σακίδιο. Του έβαλε φωτιά, έφυγε και αυτό άναβε τουλάχιστον 3 λεπτά πριν σκάσει».

«Εάν δεν είχα πόρτα ασφαλείας κάτω, θα είχε μπει η φωτιά μέσα» είπε, σημειώνοντας πως η πυρκαγιά ήταν «μεγάλη».

Σε ερώτηση για το εάν είχε δεχθεί απειλές, απάντησε: «Εκτός από τα συνηθισμένα που μας στέλνουν: “θα σε σκίσω”, “θα σε κάνω”, τίποτα ιδιαίτερο. «Ποιος ηλίθιος, ποιος βλάκας, ποιος τρομοκράτης; Και να μη μιλάμε;» διερωτήθηκε…

Το συμβάν έγινε γύρω στις 2:30 τα ξημερώματα στην είσοδο του σπιτιού του δημοσιογράφου. Την ίδια στιγμή, άγνωστοι επιτέθηκαν με τον ίδιο τρόπο στο σπίτι του προέδρου των Ειδικών Φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Ντούμα στο Πεδίον του Αρεως. Επίσης έγινε επίθεση από μέλη του Ρουβίκωνα στα γραφεία της εταιρείας της Αττικής Οδού.

Λίγο αργότερα, ο ΣΚΑΪ έδειξε πλάνα από την κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τις κινήσεις του δράστη της επίθεσης στο σπίτι του κ. Καμπουράκη: φορώντας κουκούλα και γάντια κι ένα σακίδιο στην πλάτη, βγάζει μια τσάντα και την τοποθετεί στο πλατύσκαλο της εισόδου. Επειτα, ανάβει το φιτίλι με αναπτήρα, βάζει τον αναπτήρα στην τσέπη και φεύγει από το σημείο με γοργό βηματισμό.

 

Δευτερόλεπτα μετά, ο εκρηκτικός μηχανισμός ενεργοποιείται και τυλίγει στις φλόγες την πόρτα της εισόδου του σπιτιού του κ. Καμπουράκη.

Αναφερόμενος στις επίθεση κατά του κ. Καμπουράκη και του προέδρου των Ειδικών Φρουρών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε:

«Οι επιθέσεις με γκαζάκια στα σπίτια του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη και του προέδρου των ειδικών φρουρών κ. Ντούμα, καθώς και παρόμοιες επιθέσεις που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε ιδιωτικά οχήματα αστυνομικών συνιστούν εγκληματικές ενέργειες που δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές από κανέναν δημοκρατικό πολίτη. Αντίστοιχα απαράδεκτες και βαθιά αντιδημοκρατικές είναι οι επιθέσεις των τραμπούκων του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και στα γραφεία της Αττικής Οδού. Η συντεταγμένη πολιτεία θα πράξει όσα απαιτούνται προκειμένου να οδηγηθούν οι ένοχοι αυτών των πράξεων στη δικαιοσύνη και θεωρούμε αυτονόητη την καταδίκη όλων των παραπάνω ενεργειών από το σύνολο του πολιτικού κόσμου».