Από τις άοκνες προσπάθειες κατάσβεσης στο Παγγαίο όρος | INTIMEnews
Επικαιρότητα

Επιτελους καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στο Παγγαίο

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Στεγνό Νέστου – Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Όλυμπο
Protagon Team

Καλύτερη είναι  σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας την Πέμπτη, η εικόνα της πυρκαγιάς στο Παγγαίο όρος στην Καβάλα, έπειτα από οκτώ ημέρες μάχης των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες.

Αντίστοιχα και η φωτιά στο Στεγνό Νέστου, στον ίδιο νομό, είναι πλέον χωρίς ενεργό μέτωπο.

Παράλληλα, οριοθετήθηκε και η φωτιά που ξέσπασε στον Ολυμπο,  σε μεγάλο υψόμετρο, κοντά στο καταφύγιο Πετρόστρουγκας.

Στο Παγγαίο η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συνεχίζεται για όγδοο 24ωρο και από το πρωί επιχειρούν επτά εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, ενώ στο σημείο βρίσκονται 280 πυροσβέστες, 46 οχήματα, 25 πεζοπόρα τμήματα και πολλοί εθελοντές.

Η εικόνα τη πυρκαγιάς είναι καλύτερη, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν ενεργές εστίες, όπως αναφέρουν πηγές της Πυροσβεστικής.

Αντίθετα, η δασική φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη στο Στεγνό Νέστου δεν παρουσιάζει κάποιο ενεργό μέτωπο, ενώ οι διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζονται από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης. Δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν από νωρίς ρίψεις νερού, ενώ από εδάφους επιχειρούν στην περιοχή 41 πυροσβέστες με 12 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Στο μεταξύ, οριοθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της είναι η δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις αρχές της εβδομάδας στον Ολυμπο, σε δυσπρόσιτο σημείο και σε ύψος άνω των 1.900 μέτρων. Ένα ελικόπτερο πραγματοποιεί από το πρωί ρίψεις νερού, ενώ στο σημείο βρίσκονται 20 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα και δύο οχήματα.