Επικαιρότητα

Επιστροφή φόρου: 270.000 δεν την πήραν επειδή δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ!

Νέα ειδοποίηση στους δικαιούχους από την ΑΑΔΕ μέσω e-mail. Προσοχή στις ηλεκτρονικές παγίδες από επιτήδειους
Protagon Team

Ταχύτερα από κάθε άλλη χρονιά βεβαιώθηκαν και πιστώθηκαν φέτος οι επιστροφές φόρου εισοδήματος, ωστόσο 270.000 πολίτες και επιχειρήσεις δεν έχουν δει τα χρήματα της επιστροφής ή τον συμψηφισμό που δικαιούνται, καθώς αμέλησαν να δηλώσουν το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού τους στην ψηφιακή πύλη myAADE.

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τους έχει καλέσει ήδη με e-mail και με μήνυμα στον λογαριασμό τους να δηλώσουν το ΙΒΑΝ τους άμεσα και να πιστωθούν την επιστροφή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους 307.000 φορολογουμένους που έλαβαν e-mail, μόλις 35.000 έσπευσαν να δηλώσουν ΙΒΑΝ.

Επισημαίνεται ότι ο ΙΒΑΝ δηλώνεται αποκλειστικά στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία», με χρήση των κωδικών taxisnet.

Ταυτόχρονα, η ΑΑΔΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους φορολογούμενους να αγνοούν οποιοδήποτε e-mail υποτίθεται ότι έρχεται από το gov.gr, την ΑΑΔΕ ή τη ΔΟΥ τους («την Εφορία σας», όπως αναφέρουν συχνά), το οποίο τους ζητά πληροφορίες ή επιβεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού για να λάβουν επιστροφή φόρου, ή περιέχει υπερσύνδεσμο (link) για να δηλώσουν στοιχεία του ΙΒΑΝ. Αυτά τα μηνύματα ΔΕΝ προέρχονται από την ΑΑΔΕ, είναι παραπλανητικά και πρέπει να τα διαγράφουν αμέσως.