| Shutterstock
Επικαιρότητα

Επιστημονική ημερίδα για την «Ευρώπη στο Μέλλον», με πλήθος προσωπικοτήτων

Συμμετέχουν επιφανείς ακαδημαϊκοί, διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί σε διάφορους τομείς, που θα συζητήσουν για την Παιδεία, τον Πολιτισμό, την Υγεία και το Περιβάλλον, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μπαμπινιώτης, Δασκαλάκης, Κριμιζής, Χρούσος, Ευθυμίου ανάμεσα στους ομιλητές
Protagon Team

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη στο Μέλλον: Επιστροφή στον Άνθρωπο» και με πολλούς επιφανείς ομιλητές διοργανώνεται το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών.

Θα συζητηθεί η θεμελίωση μιας Ευρώπης «ανθρώπινης, οικολογικής και συμπεριληπτικής» και θα τεθούν ζητήματα ανάδειξης των Κλασικών Γραμμάτων, του Ελληνικού Πολιτισμού, συνδιαμόρφωσης και διαφύλαξης ενός Βιώσιμου Περιβάλλοντος, μέριμνας για την Πρώτη και την Τρίτη Ηλικία, πρόνοιας για την Ψυχική Υγεία και ενδυνάμωσής της.

Την ημερίδα διοργανώνει και συντονίζει η δημοσιογράφος, κλασική φιλόλογος και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Βίκυ Φλέσσα.

Η Επιστημονική Ημερίδα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες διαλόγου για την Παιδεία, την Πρόνοια και την Ψυχική Υγεία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον. Αποτελεί ένα κορυφαίο σημείο συνάντησης και εμβάθυνσης Ακαδημαϊκών Επιστημόνων, καθώς και άλλων εξεχόντων προσώπων τής Επιστήμης, της Παιδείας, του Πολιτισμού και της Τέχνης.

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι είναι ο Καθηγητής Γλωσσολογίας, Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Σταμάτης Κριμιζής, ο Καθηγητής της Επιστήμης των Υπολογιστών στο MIT Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, ο π. Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βασίλειος Σκουρής, ο Γενικός Γραμματέας της Ακαδημίας Αθηνών Χρήστος Ζερεφός, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, Παναγιώτης Ροϊλός, ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας Γεώργιος Χρούσος, η Καθηγήτρια Ιστορίας, Μαρία Ευθυμίου.

Συμμετέχουν ακόμη ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας Θεόδωρος Παπαγγελής, ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας Αντώνιος Ρεγκάκος, ο Καθηγητής Κλασικών Σπουδών Δημήτριος Γιατρομανωλάκης, ο Γλύπτης – Καθηγητής Εικαστικών Τεχνών, Κώστας Βαρώτσος, ο φιλόσοφος Θεοφάνης Τάσης, ο Ποιητής Αντώνης Φωστιέρης, ο Διεθνής Σύμβουλος Πολιτικής και Διπλωματίας της Υγείας Αγις Τσουρός, ο Μητροπολίτης Βελγίου, κ. Αθηναγόρας, Πρόεδρος CROCEU (Committee of Representatives of the Orthodox Churches to the European Union), ο Διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ενωση Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος.

Το «παρών» θα δώσουν οι Αντιπρυτάνεις του ΕΚΠΑ Χρήστος Καραγιάννης, Αριστείδης Σάμιτας, του Χαροκοπείου Γεώργιος Δεδούσης, ο Ψυχίατρος Δημήτριος Καραγιάννης, η Παιδοψυχίατρος Ελένη Αγγελοπούλου-Καραγιάννη, η Καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας Αλεξάνδρα Τραγάκη, η Καθηγήτρια Μαιευτικής-Γυναικολογίας Σοφία Καλανταρίδου, ο Καθηγητής Γενετικής Κωνσταντίνος Στρατάκης, ο Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας Αντώνης Μακρυγιαννάκης, η Γηρίατρος Ευρυδίκη Κραββαρίτη, η Καθηγήτρια Νομικής, Ειρήνη Σταματούδη, ο Οστεοπαθητικός Γεώργιος Γουδέβενος, η Μουσικός-Διευθύντρια της Ελληνικής Αγωγής (Σχολή Αρχαίων Ελληνικών) Ευγενία Μανωλίδου, η Πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, και άλλες και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδικοί.

Οι συμμετέχοντες, συνομιλώντας με την Βίκυ Φλέσσα, θα έχουν την ευκαιρία να εξετάσουν, να αναλύσουν, να τεκμηριώσουν στοιχεία των τεσσάρων θεματικών ενοτήτων (Παιδεία, Πολιτισμός, Πρόνοια και Ψυχική Υγεία, Περιβάλλον) και να καταθέσουν τις προοπτικές για το μέλλον τής Ευρώπης και θα συμμετέχουν σε Επιστημονικό Συμβούλιο με τις προτάσεις τους προς την Ευρώπη, μαζί με την κυρία Φλέσσα αν εκλεγεί.