Ο δντης του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Ακης Τσελέντης, σε παλαιότερη δημόσια παρουσία του | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS
Επικαιρότητα

Επιφυλακτικός ο Τσελέντης για τον σεισμό στη Δεσφίνα: Πρέπει να περιμένουμε δύο 24ωρα

«Πρέπει να περιμένουμε δύο 24ωρα για να δούμε πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία η οποία μέχρι τώρα δεν μας έχει δώσει τον απαιτούμενο αριθμό μετασεισμών. Θα περίμενα λίγο περισσότερους», ανέφερε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου για τον ισχυρό σεισμό στον Κορινθιακό
Protagon Team

Σε σχεδόν όλη την ανατ. Στερεά Ελλάδα —και στην Αττική— καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου έγινε αισθητός ο σεισμός μεγέθους 5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη 1.02 π.μ., πρώτες πρωινές ώρες Κυριακής, με επίκεντρο 12 χλμ από τη Δεσφίνα της Φωκίδας.

«Ο σεισμός έγινε πολύ αισθητός στην Στερεά Ελλάδα και την Αθήνα παρότι έγινε σε απόσταση 112 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της πρωτεύουσας» έγραψε σε ανάρτησή του ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακης Τσελέντης.

«Αυτό οφείλεται στην κατευθυντικότητα των σεισμικών κυμάτων, επειδή το σεισμικό ρήγμα έχει μία κατευθυντικότητα από τη Δύση προς την Ανατολή» εξήγησε, για να συμπληρώσει: «Αρα, έχουμε έντονη αισθητότητα στην Αττική, αλλά και στην Κόρινθο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη «για να πούμε σίγουρα ότι είναι το κυρίως γεγονός πρέπει να περιμένουμε δύο 24ωρα για να δούμε πως εξελίσσεται η μετασεισμική ακολουθία η οποία μέχρι τώρα δεν μας έχει δώσει τον απαιτούμενο αριθμό μετασεισμών. Θα περίμενα λίγο περισσότερους».

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, «μετατόπιση προς άλλα μεγάλο γειτονικά ρήγματα δεν βλέπουμε. Το Γεωδυναμικό παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη του φαινομένου με τα δίκτυα του και θα σας ενημερώνει. Πρέπει οι κάτοικοι να ακολουθούν πάντα τα γνωστά μέτρα προφύλαξης από σεισμούς».