Πυκνή διαδήλωση, χωρίς social distancing και χωρίς πολλές μάσκες, ενώ η Αττική βιώνει έξαρση της επιδημίας... | Menelaos Myrillas / SOOC
Επικαιρότητα

Επιδημιολογικός εφιάλτης η συγκέντρωση στο Εφετείο: Καλή ημέρα για τη Δημοκρατία, κακή για την υγεία

Τον προβληματισμό του για τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν –χωρίς να τηρούν μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό– έξω από το δικαστήριο, για την ετυμηγορία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Protagon Team

To ανύπαρκτο social distancing, ο συγχρωτισμός χιλιάδων πολιτών, η απουσία χρήσης μάσκας ήταν η άλλη εικόνα της κατά τα άλλα μεγαλειώδους συγκέντρωσης έξω από το Εφετείο για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να αποφεύγει τις πλατείες, κλείνει περίπτερα και επιβάλλει αυστηρούς περιοριστικούς κανόνες στην εστίαση και όχι μόνο, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της διασποράς του κορονοϊού ιδίως στην Αττική –που μετρά δεκάδες κρούσματα Covid-19 καθημερινά–, η πολυπληθής και πυκνή συγκέντρωση για τη δίκη των χρυσαυγιτών στη λεωφ. Αλεξάνδρας ήταν ο εφιάλτης του επιδημιολόγου.

Υστερα από όλα αυτά, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αρκέστηκε να απευθύνει έκκληση σε όσους ήταν έξω από το Εφετείο να είναι από εδώ και στο εξής ιδιαίτερα προσεκτικοί, φοβούμενος προφανώς το ενδεχόμενο η διαδήλωση να αποτελέσει εστία υπερμετάδοσης.

«Είναι μια ωραία ημέρα για τη Δημοκρατία, ας μη γίνει μια κακή μέρα για τη δημόσια υγεία» το σχόλιό του στο Twitter.