Φωτογραφία από την είσοδο του υπό κατάληψη κτιρίου | Ελληνική Αστυνομία
Επικαιρότητα

Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. σε δύο καταλήψεις στο κέντρο της Αθήνας [βίντεο]

Δεν βρέθηκαν άτομα εντός των κτιρίων, τα οποία αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ερευνών θα αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση των στοιχείων των καταληψιών
Protagon Team

Μία ακόμη επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για την εκκένωση δύο κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας που τελούσαν υπό κατάληψη, ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τις καταλήψεις «Ανω Κάτω» και «Ζιζάνια», με τη ΕΛ.ΑΣ να συνοδεύει τη σχετική ανακοίνωσή της με βίντεο από την επιχείρηση και φωτογραφίες από την είσοδο και το εσωτερικό των κτιρίων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, καθώς και ομάδες της ΔΡΑΣΗ και της Ο.Π.Κ.Ε..

Την ώρα της επιχείρησης –διευκρινίζεται– δεν διαπιστώθηκε η παραμονή ατόμων στους χώρους, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ερευνών, τα κτίρια θα αποδοθούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.