Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας με υψωμένο το χέρι ζητεί να παρέμβει αλλά... | ΙΝΤΙΜΕnews
Επικαιρότητα

Επεισόδιο στη Βουλή με την Κωνσταντοπούλου να φωνάζει στον Πρωθυπουργό – το «καρφί» Τασούλα

 «Δεν σας ακούω. Φωνάξτε πιο δυνατά», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι θέλει και επιδιώκει μια μίζερη Ελλάδα. Ο διάλογος με τον Πρόεδρο της Βουλής και η απάντηση του κ. Τασούλα στις υποδείξεις του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά
Protagon Team

Αναψαν τα αίματα στη Βουλή, προς το τέλος της παρέμβασης του Πρωθυπουργού από το βήμα της Ολομέλειας  για το νομοσχέδιο του Κτηματολογίου, όταν η επικεφαλης της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, άρχισε -κατά την προσφιλή της συνήθεια- να φωνάζει αντιδρώντας σε όσα άκουγε να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ηταν η στιγμή που ο Πρωθυπουργός αποριθμούσε μερικές μόνο από τις αλλαγές »που κάποιοι στη Βουλή έλεγαν ότι “δεν γίνονται”». «Να, όμως, που γίνονται. Οπως τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως η επιστολή ψήφος, όπως οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, οι ψηφιακές συναλλαγές, η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, το οποίο επίσης κάποιοι δεν πίστευαν…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν σας ακούω. Φωνάξτε πιο δυνατά. Στην αντιπολίτευση επιδιώκετε μια μίζερη Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα θα έχει το δικό της Κτηματολόγιο. Η χώρα αλλάζει προς το καλύτερο. Η Ελλάδα αλλάζει εικόνα και αποδεικνύεται πως ό.τι είπαμε το κάνουμε πράξη. Κάντε, λοιπόν, και εσείς ό,τι απαιτούν οι καιροί, διευκολύνετε την καθημερινότητα εκατομμυρίων πολιτών και υπερψηφίστε αυτό το νομοσχέδιο, προτάσσοντας, επιτέλους, για μια φορά το συμφέρον του τόπου και της κοινωνίας», απάντησε στην κυρία Κωνσταντοπούλου ο Πρωθυπουργός.

Μετά το πέρας της ομιλίας Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, και όταν η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας  επέμεινε ζητώντας του να παρέμβει, της απάντησε με ένα «καρφί»:

«Εσείς θα μιλήσετε τελευταία γιατί ο σοφός λαός σας κατέταξε στην τελευταία θέση στις εκλογές».

Συγκεκριμένα όπως μεταφέρει τον διάλογο το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυρία Κωνσταντοπούλου ακούστηκε να φωνάζει στον Πρόεδρο της Βουλής ότι θέλει να πάρει τον λόγο.

«Καλείται στο βήμα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς», είχε πει, δευτερόλεπτα πριν ο κ. Τασούλας.

«Εχω ζητήσει τον λόγο και εγώ, κύριε πρόεδρε», παρενέβη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Εσείς είστε τελευταία στη σειρά, γιατί τελευταία σας έταξε ο σοφός ελληνικός λαός», της απάντησε τότε ο Πρόεδρος της Βουλής.

«Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε», είπε ο κ. Παππάς με το που ανέβηκε στο βήμα, για να προβεί στη συνέχεια και σε κάποιες υποδειξεις προς τον Πρόεδρο του Σώματος:

«Με όλον τον σεβασμό, ακόμα και όταν τηρείτε την τάξη κύριε πρόεδρε, θα ήταν καλό να αποφεύγετε τέτοιου τύπου αξιολογήσεις για όλους μας».

«Ελάτε λίγο να τηρήσετε εσείς την τάξη, υπό αυτάς τα συνθήκας, να δω πώς θα το κάνετε», τον προκάλεσε απαντώντας ο κ. Τασούλας.

«Δεν έχω καμία τέτοια δουλειά. Αλλά και οι δικές σας υποχρεώσεις δεν είναι εκτός της κρίσεως», επέμεινε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, για να επανέλθει ο κ. Τασούλας λέγοντας:

«Σας πληροφορώ ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου μού ζήτησε να μιλήσει πριν από εσάς και μου είπε ότι κακώς ζητάτε τον λόγο και ότι δεν τον έχετε ζητήσει. Θέλετε να την φωνάξω;».

«Ευχαριστώ, λοιπόν, για την τήρηση του Κανονισμού και τα περί σοφίας περιττεύουν», ακούστηκε να λέει τότε ο κ. Παππάς.