To ασημί ΙΧ που οδηγούσε ο συλληφθείς πάνω στα παρακρισμένα στην οδό Μπουμπουλίνας | protothemagr
Επικαιρότητα

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Νίκαια: «Καβάλησε» με το ΙΧ του σταθμευμένα οχήματα

Ανδρας Ρομά -κατά άλλες πληροφορίες νεαρός Πακιστανός- ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου μέρα μεσημέρι στα στενά της περιοχής. Αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο και επιχείρησε ανεπιτυχώς να διαφύγει. Ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και συνελήφθη
Protagon Team

Με ένα ΙΧ να καταλήγει στην κυριολεξία πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, ολοκληρώθηκε επεισοδιακή αστυνομική καταδίωξη το μεσημέρι της Δευτέρας στη Νίκαια.

Πρωταγωnιστής του επεισοδίου, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr που εξασφάλισε και τις σχετικές φωτογραφίες, άνδρας Ρομά ο οποίος αρνήθηκε να υπακούσει σε σήμα αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ για έλεγχο, επιτάχυνε και στην προσπάθειά του να διαφύγει, «προσγειώθηκε» πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα στην οδό Μπουμπουλίνας.

Στο ρεπορτάζ της για το περιστατικό, η ΕΡΤ μιλά (όπως και το ΑΠΕ-ΜΠΕ) για νεαρό Πακιστανό, ηλικίας 20 ετών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η καταδίωξη άρχισε στη συμβολή των οδών Μιαούλη και Ζωοδόχου Πηγής όταν τα στελέχη της ΔΙΑΣ έκαναν σήμα στον οδηγό του ΙΧ να σταματήσει. Εκείνος δεν υπάκουσε, ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να διαφύγει στα γύρω στενά. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης μπήκε ανάποδα στην οδό Μπουμπουλίνας όπου όμως λίγα μέτρα πιο κάτω, έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και έπεσε πάνω στα άλλα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα στο σημείο (φωτογραφίες κάτω από το protothema.gr).

Τότε βγήκε από το αυτοκίνητό του και προσπάθησε να διαφύγει πεζός, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει αφού ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Ακολούθως οδηγήθηκε και κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

Ερωτηθείς νωρίτερα το πρωί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, για τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας στους Ρομά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θέλησε να επισημάνει:

«Τι θα πει Ρομά, δεν υπάρχουν Ρομά, είναι έλληνες πολίτες». «Είναι δυνατόν κάποιοι να ζουν από το έγκλημα;» διερωτήθηκε, διαβεβαιώνοντας ότι «καθημερινά γίνονται επιχειρήσεις, δεν υπάρχουν άβατα, εξιχνιάζονται μεγάλες ληστείες, κλοπές μετάλλων, ρευματοκλοπές, διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια».

«Θα επιβληθεί η νομιμότητα έναντι όλων», ξεκαθάρισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.