222
Παρέμβαση της αστυνομίας κατά τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επεισόδια σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα – Ενταση και με αντιεξουσιαστές

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 20:05
Παρέμβαση της αστυνομίας κατά τη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Επεισόδια σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα – Ενταση και με αντιεξουσιαστές

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2021, 20:05

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αντιεμβολιαστών.

Δύο άνδρες που κατευθύνονταν προς τη συγκέντρωση, οι οποίοι φορούσαν μπλούζες με εθνόσημα, δέχτηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια.

Ενας από τους δύο είχε τραύματα στο κεφάλι, ενώ στο σημείο είχε σπεύσει ασθενοφόρο, αλλά και διμοιρία των ΜΑΤ.

Αργότερα, μετά τις 19:00, η αστυνομία παρενέβη και στην πλατεία Συντάγματος, κάνοντας χρήση χημικών, κρότου-λάμψης και αντλιών νερού.

Η αστυνομία ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να απομακρυνθούν από την λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία. Τότε άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.

Εν τω μεταξύ, για άλλη μία φορά και παρά το ότι καταγράφεται πολύ υψηλός αριθμός νέων κρουσμάτων (και σήμερα ήταν σχεδόν 3.000), οι αντιεμβολιαστές επιμένουν να διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας.

Στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώθηκαν περί τα 3.500 άτομα κάθε ηλικίας (σύμφωνα με την αστυνομία), χωρίς να τηρούν μέτρα ασφαλείας, αλλά και πανό, πλακάτ, σημαίες ακόμη και σταυρούς και εικόνες. Πολίτες κάθε ηλικίας άλλοι με ελληνικές σημαίες, σταυρούς και εικόνες στα χέρια, και άλλοι με πανό και πλακάτ.

Παράλληλα, στην πλατεία εντοπίστηκαν και υποστηρικτές του καταδικασμένου για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη, οι οποίοι πέταξαν τρικάκια.

Συγκέντρωση έγινε και στη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...