Με συμμετοχή που ξεπέρασε το 30%, σε σχέση με το 2011, ολοκληρώθηκαν -στις αρχές Δεκεμβρίου- οι εκλογές στα μεγαλύτερα επιμελητήρια της χώρας. Επιχειρηματίες και επαγγελματίες, επέλεξαν συνδυασμούς που προωθούν τις θέσεις τους απέναντι στη σκληρή πολιτική φορολογικών και αντιαναπτυξιακών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.
Στις εκλογές του ΕΒΕΑ, όπου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχε μόνο ένας συνδυασμός, η «Επιχειρηματική Ανάπτυξη» -με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Μίχαλο- ο συνδυασμός έλαβε το σύνολο της σταυροδοσίας που άγγιξε τους 17.000 σταυρούς προτίμησης. Στο ψηφοδέλτιο συμμετείχαν 107 υποψήφιοι, από τους οποίους εξελέγησαν οι 50, εκ των οποίων οι 14 για πρώτη φορά, ως μέλη του ΔΣ του ΕΒΕΑ.
Μεταξύ των επανεκλεγέντων είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Φαρμασέρβ-Λίλλυ, Διονύσης Φιλιώτης, ο οποίος θα συνεχίσει έτσι να προεδρεύει του Φαρμακευτικού Φόρουμ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (EPhForT). Από εκεί, σύμφωνα με δηλώσεις του, θα στηρίζει και θα προωθεί τις προσπάθειες του φαρμακευτικού κλάδου, με στόχο τη βελτίωση της δημόσιας υγείας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την ανόρθωση της οικονομίας και την ανάδειξη της χώρας μας ως ισότιμο μέλος της οικογένειας των ευρωπαϊκών κρατών.
«Μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία με την πολιτεία και τις άλλες κοινωνικές δυνάμεις θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την επίτευξη των βασικών μας στόχων», σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Φιλιώτης.
Οι στόχοι που έχει θέσει ο ίδιος είναι:
Η απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών σε υψηλής ποιότητας, καινοτόμα και αποτελεσματικά φάρμακα
Η ύπαρξη διαφάνειας και ξεκάθαρου πλαισίου διαδικασιών τιμολόγησης, αποζημίωσης και διάθεσης των φαρμάκων
Ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός του Συστήματος Υγείας
Η δημιουργία ενός σταθερού και προβλέψιμου περιβάλλοντος που θα ευνοεί τον προγραμματισμό και θα ενθαρρύνει την ανάπτυξη αειφόρων επιχειρήσεων
Η ενίσχυση της ελληνικής παραγωγικής και εξαγωγικής δραστηριότητας
Η εξάλειψη της γραφειοκρατίας και την άρση των εμποδίων για την προσέλκυση κλινικών μελετών και άλλων επενδύσεων στην Ελλάδα
Η δημιουργία μιας σχέσης αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και των επιχειρήσεων, μιας σχέσης εταίρων που αγωνίζονται για το κοινό καλό.