| Nikos Libertas / SOOC
Επικαιρότητα

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατά Μιλάνοβιτς: «Ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης»

Η Ενωση τονίζει ότι οι δηλώσεις του κροάτη προέδρου είναι «προσβολή των θεσμών της χώρας μας» και επισημαίνει ότι «η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»
Protagon Team

Την αντίδραση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΔΕ) προκάλεσαν οι δηλώσεις του Ζόραν Μιλάνοβιτς για τους κροάτες χούλιγκαν και την προφυλάκισή τους στην Αθήνα.

Σε ανακοίνωσή της, την Κυριακή, η Ενωση επισήμανε ότι, «οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας».

Παράλληλα, η ανακοίνωση της ΕΔΕ αναφέρει:

«Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

»Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».