O τέως πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε με τον δικό του τρόπο τα όσα γίνονται στα αμερικανικά πανεπιστήμια | Curtis Means/Pool via REUTERS
Επικαιρότητα

Ενθουσιασμένος ο Τραμπ με την έφοδο στο Κολούμπια: «Οι αστυνομικοί ήταν απίστευτοι»

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι η επέμβαση των αρχών θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα σχολιάζοντας και την επικίνδυνη αύξηση του αντισημιτικού κλίματος στην χώρα
Protagon Team

Το νόημα της φράσης του Μάο ​​​​«μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» φαίνεται πως έχει στο μυαλό του ο Ντόναλντ Τραμπ βλέποντας το πολεμικό περιβάλλον που επικρατεί σε πολλά πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ λόγω των όσων συμβαίνουν στην Παλαιστίνη.

Ο τέως πρόεδρος της χώρας είδε μάλιστα την έφοδο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης μέσα στη νύχτα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και θέλησε να παρέμβει στην τηλεόραση προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά.

Ο Τραμπ έπλεξε το εγκώμιο των αστυνομικών που απομάκρυναν τους φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Tην ώρα λοιπόν που οι αμερικανοί πολίτες και όχι μόνο παρακολουθούσαν ανήσυχοι τα όσα εκτυλίσσονται σε διάφορες αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις με τους φοιτητές να έχουν εξεγερθεί υποστηρίζοντας τον παλαιστινιακό λαό, ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έσπευσε να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη στάση των αρχών που εκκένωσαν τελικά το Κολούμπια.

Με παρέμβασή του σε μία από τις εκπομπές όπου γινόταν ζωντανή μετάδοση όσων διαδραματίζονταν στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τόνισε ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης ήταν «εντυπωσιακή» στην απομάκρυνση των φιλοπαλαιστινίων από τους χώρους του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

«Οι αστυνομικοί ήταν απίστευτοι και δεν φοβόντουσαν τίποτα», δήλωσε ο Τραμπ υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι η επέμβαση των αρχών θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα.

«Οι φοιτητές δεν έπρεπε να φθάσουν στο σημείο να καταλάβουν το κτίριο του πανεπιστημίου Κολούμπια…» τόνισε.

Σχολιάζοντας την επικίνδυνη αύξηση του αντισημιτικού κλίματος ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε χαρακτηριστικά: «Είναι τόσο θλιβερό πράγμα να το βλέπεις… Κι όταν το βλέπεις, δεν μπορείς καν να το πιστέψεις».