Ενταση επικράτησε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τετάρτης με καυγάδες εκατέρωθεν και τον Αλέξη Τσίπρα να παρεμβαίνει σε ρόλο… «πυροσβέστη».
Καθώς το πολιτικό σκηνικό είναι πλέον κινούμενη άμμος, τα νεύρα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπουν μπροστά τους -με βάση τις δημοσκοπήσεις- το ενδεχόμενο να μην επανεκλεγούν, είναι πολλά και εμφανή.
Τα αίματα «άναψαν», όταν σε ένα σημείο ασκήθηκε κριτική από την Ανέτα Καββαδία ότι «πρέπει να τηρούμε το εμπάργκο» (στον ΣΚΑΪ) και «να μην κάνουμε παρεμβάσεις lifestyle».
Η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου το πήρε προσωπικά, άλλωστε αυτή φιλοξενείται τακτικά στα «απαγορευμένα» στούντιο του ΣΚΑΪ. Ούσα θιγμένη, υπενθύμισε ότι στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές ψηφοφορίες και, αν είναι, παραιτείται. «Γιατί με φωτογραφίζεις;» φέρεται να είπε η κυρία Μεγαλοοικονόμου στη συντρόφισσα κυρία Καββαδία. Και απείλησε την ομήγυρη ότι δεν θα ψηφίσει και αύριο (Πέμπτη) αν είναι (για τη Συνταγματική Αναθεώρηση). «Με αναγκάζετε να πάω σπίτι μου και να πάρει την έδρα ο Καλλιάνος (της Ενωσης Κεντρώων, ο οποίος όμως έχει ήδη προσχωρήσει στη ΝΔ)», προσέθσε.
Στην παρεξήγηση παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε την κυρία Μεγαλοοικονόμου, για την οποία είπε πως «και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο». Η κυρία Καββαδία φέρεται να είπε: «Όπως εσύ, και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά, τότε πού; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε, γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ, πού θα τα πω;».
Ο Παύλος Πολάκης παρενέβη και «επί προσωπικού» διερωτώμενος γιατί καθυστερούν ορισμένες δικαστικές υποθέσεις, ενώ άλλες, όπως εκείνες που είναι σε βάρος του, «τρέχουν».
«Το ξέρω, πήραμε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία», ήταν η απάντηση που έλαβε από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο!
Η ταραχή της κυρίας Μεγαλοοικονου έπειτα απ’ όλα αυτά ήταν μεγάλη, με πολλούς να προσπαθούν να την «ηρεμήσουν», στο… πηγαδάκι που στήθηκε μετά την συνεδρίαση.
Σε παρέμβασή του, ο Αλέξης Τσίπρας, προς το τέλος της συνεδρίασης, φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, όμως έχουμε την πιο σκληροτράχηλη Κοινοβουλευτική Ομάδα: «Να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».
Στο ζήτημα των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικά αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι είχε επιχειρήσει και εκείνος να κάνει αλλαγές, αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, με τον διάδοχό του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, να απαντά ότι θα έχει συνάντηση με τους τομεάρχες των υπολοίπων κομμάτων. «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές, απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος» συμπλήρωσε.
«Χαμός» και για την πρώτη ψηφοφορία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, με την Νίνα Κασιμάτη να παρεμβαίνει θιγόμενη, καθώς συγκρούστηκε με τον Νίκο Βούτση για το άρθρο 3 και τη διαρροή ψηφοδελτίου από την Εφορευτική και ζήτησε να εξαιρεθούν Βαξεβανάκης και Καραγιαννίδη.
Συγκεκριμένα η κυρία Κασιμάτη εγκάλεσε τον συνάδελφό της Χρήστο Καραγιαννίδη για αντισυναδελφική συμπεριφορά και προβοκατόρικη πρακτική.
Και αυτό διότι όπως υποστήριξε, ο κ. Καραγιαννίδης σε συνεργασία με τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα, ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής για την ψηφοφορία της συνταγματικής αναθεώρησης, φωτογράφισαν το ψηφοδέλτιο της και το διέρρευσαν σε φιλικά ΜΜΕ προκειμένου να την εκθέσουν.