Το «Αττικόν» είναι νοσοκομείο αναφοράς κορονοϊού | Intime
Επικαιρότητα

Εννέα νέα κρούσματα και ένας νεκρός από κορονοϊό την Τρίτη

Παραμένει χαμηλή η δραστηριότητα της νόσου Covid-19 στη χώρα μας, με τα πέντε από τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν να είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα
Protagon Team

Ακόμη εννέα νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας. Τα πέντε από αυτά προέρχονται από ήδη γνωστό κρούσμα και έχουν βρεθεί στο πλαίσιο ιχνηλάτησης.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.058, εκ των οποίων το 55,1% άνδρες.

Τα 690 κρούσματα (22,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.740 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Δέκα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. Οι τέσσερις (40,0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Μέχρι σήμερα 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δυστυχώς, τις τελευταίες 24 ώρες ακόμη μία γυναίκα πέθανε και πλέον έχουν καταγραφεί 183 θάνατοι συνολικά στη χώρα από ή με κορονοϊό.

Οι 56 (30,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.