| REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo
Επικαιρότητα

Ενας στους δύο Ελληνες πιστεύει ότι ο κορονοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο

Επιρρεπείς στις θεωρίες συνωμοσίας οι συμπολίτες μας καθώς σύμφωνα με έρευνα της Pulse πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν ανθρώπινη σκοπιμότητα πίσω από το ξέσπασμα της επιδημίας
Protagon Team

Οι Ελληνες αντέξαμε στον κορονοϊό αλλά όχι στον άλλον ιό, αυτό της συνωμοσιολογίας: σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Καθημερινή», περισσότεροι από τους μισθούς ερωτηθέντες θεωρούν ότι ο κορονοϊός προήλθε από ανθρώπινο χέρι, ενώ ένας στους τρεις συμπολίτες μας εκτιμά ότι η Covid-19 εξυπηρετεί την επιβολή μαζικού αναγκαστικού εμβολιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν ο νέος κορονοϊός δημιουργήθηκε τυχαία στη φύση ή είναι ανθρώπινο δημιούργημα, το 30% απάντησε ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα με κάποιο σκοπό (πχ πείραμα), το 37% ότι δημιουργήθηκε τυχαία στη φύση, το 23% ότι είναι ανθρώπινο δημιούργημα κατά λάθος (πχ ατύχημα σε εργαστήριο), ενώ δεν ξέρω/δεν απαντώ απάντησε το 11% των ερωτηθέντων.


Η έρευνα αποτυπώνει και τη διάχυτη ανησυχία των πολιτών για τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Το 32% δηλώνει ότι ανησυχεί για την οικονομική του κατάσταση, το 23% για τον νέο κορωνοϊό και την υγεία του, αλλά οι περισσότεροι, το 42% δήλωσαν ότι ανησυχούν και για τα δυο παραπάνω.