Από τις επιχειρήσεις των διασωστών μετά τον εκτροχιασμό του επιβατικού τρένου στο Φουρσχότεν | Kyrlian De Bot/via REUTERS
Επικαιρότητα

Eνας νεκρός, 30 τραυματίες σε εκτροχιασμό τρένου στην Ολλανδία

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο από Λάιντεν προς Χάγη. Σε σοβαρή κατάσταση 19 από τους τραυματίες
Protagon Team

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τριάντα τραυματίστηκαν – εκ των οποίων 19 σοβαρά-  σε εκτροχιασμό επιβατικού τρένου τις πρώτες πρωινές ώρες στο Φουρσχότεν (χωριό κοντά στη Χάγη) στην Ολλανδία, μετά από σύγκρουσή του με μηχάνημα έργου πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 3:25 τα ξημερώματα (ώρα Ολλανδίας) κοντά στο χωριό Βούρσχοτεν, μεταξύ Χάγης και Αμστερνταμ.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα, το τρένο που εκτροχιάστηκε, εκτελούσε το νυχτερινό δρομολόγιο από Λάιντεν προς Χάγη, με 50 επιβάτες.

Από τον εκτροχιασμό βαγόνια της αμαξοστοιχίας κατέληξαν σε χωράφι, ενώ ένα τυλίχθηκε στις φλόγες.

(REUTERS/Pascal Rossignol)

Ομάδες διάσωσης απομάκρυναν τους τραυματίες επιχειρώντας μέσα στο σκοτάδι πριν από την αυγή στο σημείο του δυστυχήματος κοντά στο Φούρσχοτεν.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε στο ολλανδικό ραδιόφωνο ότι 19 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Σε άλλους προσφέρθηκαν επιτόπου οι πρώτες βοήθειες.

Το μπροστινό βαγόνι του νυχτερινού τρένου από την πόλη Λάιντεν προς τη Χάγη εκτροχιάστηκε και έπεσε σε έναν αγρό μετά το δυστύχημα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANP. Το δεύτερο βαγόνι ανετράπη, ενώ φωτιά ξέσπασε στο τελευταίο βαγόνι, αλλά κατασβέστηκε αργότερα, πρόσθεσαν οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Οι πληροφορίες για τα αίτια της σύγκρουσης είναι αντιφατικές.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως η επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με φορτηγό τρένο. Ο εκπρόσωπος των Ολλανδικών Σιδηροδρόμων (NS) Έρικ Κρούζε δήλωσε πως ένα φορτηγό τρένο εμπλέκεται στο δυστύχημα, αλλά δεν ήταν σε θέση να κάνει γνωστές λεπτομέρειες.

Οι Ολλανδικοί Σιδηρόδρομοι ανακοίνωσαν μέσω του Twitter ότι τα δρομολόγια Λάιντεν – Χάγη έχουν διακοπεί εξαιτίας του δυστυχήματος.