Ο Μάρκο Γκραντόνι σε πρόσφατο αγώνα του | Facebook
Επικαιρότητα

Ενας 15χρονος έγινε ο νεότερος ιστιοπλόος που ανακηρύχθηκε Rolex World Sailor of the Year

Ο Ιταλός Μάρκο Γκραντόνι έγραψε ιστορία καθώς αναδείχθηκε ο καλύτερος όλων στην κατηγορία σκαφών Optimist για το 2019
Protagon Team

Ένας 15χρονος Ιταλός έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος ιστιοπλόος στην ιστορία του αθλήματος που ανακηρύχθηκε ως Rolex World Sailor of the Year από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ο Μάρκο Γκραντόνι έλαβε τον τιμητικό τίτλο του καλύτερου ιστιοπλόου της χρονιάς στην κατηγορία Optimist σε τελετή που έλαβε χώρα την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις Βερμούδες.

Το αντίστοιχο βραβείο για τις γυναίκες έλαβε η Δανή Αν Μαρί Ρίντομ.

Ο Γκραντόνι «αποζημιώθηκε» καθώς υπήρξε για τρία συναπτά έτη (2017-2019) ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην συγκεκριμένη κατηγορία σκαφών -επίσης ο πρώτος ιστιοπλόος που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Ο Γκραντόνι και η Δανή Αν Μαρί Ρίντομ παραλαμβάνουν τα τιμητικά τους βραβεία

Ο 15χρονος ανήκει πλέον σε ένα κλειστό κλαμπ καταξιωμένων ιστιοπλόων με σπουδαίες και κυρίως συνεχόμενες επιδόσεις καθώς από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι σήμερα έχει κερδίσει κάθε αγώνα σκαφών Optimist στον οποίο συμμετείχε, εξασφαλίζοντας 14 χρυσά μετάλλια!

Ο Μάρκο στέφθηκε πρωταθλητής στο Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Optimist τόσο για το 2017, όσο και για το 2018, ενώ έγραψε ιστορία το 2019, κερδίζοντας το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημα Optimist που διοργανώθηκε ποτέ και έλαβε χώρα στην Αντίγκουα.

Και αυτό γιατί κατόρθωσε να κατατροπώσει 250 εμπειρότατους ιστιοπλόους από 65 διαφορετικά κράτη.

Ο 15χρονος Μάρκο πάνω στο σκάφος του

Μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων, ο 15χρονος παραδέχθηκε πως «είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα, που βρέθηκα εδώ στις Βερμούδες ανάμεσα στους καλύτερους ιστιοπλόους του κόσμου. Η λίστα των προηγούμενων νικητών είναι γεμάτη με τους πιο διάσημους και σημαντικότερους ανθρώπους της ιστιοπλοΐας και είναι πραγματικά απίστευτο για μένα που βρίσκομαι ανάμεσα τους, αλλά επίσης γνωρίζω καλά ότι πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος στους στόχους μου».

«Από το 2017 μέχρι σήμερα εργάστηκα πολύ σκληρά μέχρι να φτάσω εδώ. Κάθε ημέρα που περνούσε σκεφτόμουν τί έπρεπε να βελτιώσω κάθε φορά ώστε να φτάσω στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και όλα πήγαν καλά. Από το 2017 κέρδισα πολλά αλλά ειδικά τους τελευταίους 12 μήνες έχω κερδίσει τα πάντα και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τη μητέρα μου για την υποστήριξή της σε μένα», κατέληξε ο Γκραντόνι.