Tο Rodeo Black Cookies, το πρώτο ελληνικό μαύρο παγωτό | Κική Τριανταφύλλη
Επικαιρότητα

Ενα «μαύρο» παγωτό φέρνει διακρίσεις στην Κρι Κρι

H διάκριση καινοτομίας, που κέρδισε στη διεθνή έκθεση PLMA το νέο παγωτό με ενεργό φυτικό άνθρακα Rodeo Black Cookies, μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του, σφράγισε φέτος την αλματώδη εξαγωγική δραστηριότητά της
Κική Τριανταφύλλη

Tο μαύρο είναι νόστιμο. Και φωτογενές, έγραφα τις προάλλες για το χρώμα που έγινε της μόδας και γαστρονομικά αν και δεν είναι υπόθεση των τελευταίων χρόνων.

Χρωματικά τουλάχιστον, το μαύρο στο πιάτο μας δεν είναι κάτι πρωτότυπο αφού ζυμαρικά, ψωμί, ριζότο, πίτσα και άλλες λιχουδιές μαύρου χρώματος τρώμε εδώ και χρόνια. Παραδοσιακά, τα φαγητά χρωματίζονται με μελάνι της σουπιάς, η καινοτομία, όμως, των τελευταίων χρόνων είναι η χρήση ενεργού φυτικού άνθρακα στο μαγείρεμα.

Ενθουσιάστηκα, λοιπόν, όταν έφτασε στο γραφείο για δοκιμή το Rodeo Black Cookies, το πρώτο μαύρο παγωτό που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα η  Κρι Κρι. Είναι ένα παγωτό τόσο όσο γλυκό και φίνο με απαλή υφή και γεύση εξαιρετική χάρη στο εκλεκτό γάλα που χρησιμοποιεί η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία.

Επίσης είναι παιχνιδιάρικο, αφού γλώσσα και χείλη μαυρίζουν προς στιγμήν. Επισημαίνω: μαυρίζει και η τουαλέτα όταν έρθει η ώρα της, αλλά κανένα πρόβλημα. Ισα ίσα, είναι φυσιολογικό και υγιεινό, αφού ο ενεργός φυτικός άνθρακας δεσμεύει τοξίνες και αέρια, που μπορεί να υπάρχουν στον γαστρεντερικό σωλήνα.

Και είναι πολύ σημαντικό ότι μόλις ένα μήνα μετά την επίσημη κυκλοφορία του, το νέο παγωτό διακρίθηκε ως καινοτόμο προϊόν στη διεθνή έκθεση PLMA – «World of Private Label», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29-30 Μαΐου 2018 στο Άμστερνταμ.

Δεν είναι τυχαίο. Η εταιρεία ειδικεύεται στο παγωτό από το 1954 που ξεκίνησε από ένα μικρό ζαχαροπλαστείο στις Σέρρες και έβαλε στόχο με τα προϊόντα της να κατακτήσει ολόκληρο τον πλανήτη.

Το περίπτερο της Κρι Κρι στη διεθνή έκθεση PLMA: μια διάκριση που ανοίγει νέους δρόμους συνεργασιών

Και τώρα, με το συγκεκριμένο, πολύ ιδιαίτερο παγωτό, η Κρι Κρι ανταποκρίνεται με επιτυχία στην τάση που υπάρχει σε Ευρώπη και Αμερική για προϊόντα με άνθρακα, ένα φυσικό υλικό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες και θετική επίδραση στην λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Ο ενεργός φυσικός άνθρακας είναι γνωστός από την αρχαιότητα για την εξαιρετική ικανότητα απορρόφησης που έχει. Απορροφά τοξίνες, φάρμακα, ρύπους και αέρια γι΄ αυτό και χρησιμοποιείται ευρέως στη βιομηχανία φαρμάκων και καλλυντικών, για τον καθαρισμό του νερού κλπ.

Η διάκριση καινοτομίας στην έκθεση PLMA σφράγισε φέτος την εντυπωσιακή πορεία της εταιρείας Κρι Κρι. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, εξάλλου, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για νέες συνεργασίες της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας με προϊόντα παγωτού και γιαούρτης.

Σημειώστε ότι η εξαγωγική δραστηριότητα της Κρι Κρι συνεχίζεται με αλματώδη ρυθμό, παρουσιάζοντας στο σύνολό της ανάπτυξη 47,5% κατά το α’ τρίμηνο του 2018.

Η  Κρι Κρι συνεργάζεται επιτυχώς εδώ και χρόνια με μεγάλες ευρωπαϊκές αλυσίδες σουπερμάρκετ, προμηθεύοντας προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας. Οι συνεργασίες  αυτές είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς δημιουργούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών και ανοίγουν το δρόμο για επέκταση με την τοποθέτηση των επώνυμων προϊόντων της ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας στα ράφια των μεγάλων ευρωπαϊκών αλυσίδων σουπερμάρκετ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη τοποθέτηση επώνυμων γιαουρτιών «My Authentic Greek Yogurt Kri Kri», στα ράφια της Waitrose ως επακόλουθο της μακρόχρονης επιτυχημένης συνεργασίας της με τη μεγάλη βρετανική αλυσίδα, η οποία ξεκίνησε το 2013 με γιαούρτια ιδιωτικής ετικέτας.

Info

PLMA: Η διεθνής έκθεση PLMA – «World of Private Label» λαμβάνει χώρα στον εκθεσιακό χώρο RAI EXHIBITION CENTER και θεωρείται η σημαντικότερη παγκοσμίως διεθνής έκθεση στον τομέα της ιδιωτικής ετικέτας, καθώς για σχεδόν 30 χρόνια, αποτελεί το σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες της λιανικής πώλησης και τους παραγωγούς προϊόντων τροφίμων, ποτών, χαρτικών, ειδών υγιεινής και ειδών σουπερμάρκετ.

Κρι Κρι: Η εταιρεία Κρι Κρι αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που μετρά 64 χρόνια επιχειρηματικότητας. Από το 1954 έως σήμερα ένα μικρό εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στις Σέρρες με γαλακτοκομικά προϊόντα και παγωτό,  έχει καταφέρει να γίνει μια κερδοφόρα εξαγωγική βιομηχανία που κατέχει τη δεύτερη θέση στην ελληνική αγορά γιαουρτιού και ένα σημαντικό και συνεχώς αυξανόμενο μερίδιο στην αγορά παγωτού.  Μια 100% ελληνική γαλακτοβιομηχανία.

 Περισσότερες πληροφορίες: krikri.grfacebook.com/krikri.grinstagram.com/krikri.gr