| Intime/ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Επικαιρότητα

ΕΜΥ: Ερχεται την Πέμπτη ο «Μπάλλος» με καταιγίδες, χαλάζι, θυελλώδεις ανέμους και κρύο

Εκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σημειώνει πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα της νέας κακοκαιρία, η οποία θα διαρκέσει έως το Σάββατο
Protagon Team

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το μεσημέρι της Τρίτης για την κακοκαιρία που καταφθάνει στη χώρα, την Πέμπτη.

Σε αυτό αρχικά αναφέρει, πως οι βροχές και οι καταιγίδες που εκδηλώνονται την Τρίτη σε πολλές περιοχές της ανατολικής χώρας και είναι πρόσκαιρα ισχυρές, βαθμιαία θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Στη συνέχεια, η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα Μπάλλος (Ballos) -σύμφωνα με τη νέα ονοματοδοσία των καιρικών φαινομένων- θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη και από τα δυτικά-νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης, βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Την Παρασκευή, κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως, από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.